Skall du ha middagsbjudning och vill svänga ihop en mumsig dessert på nolltid? Då skall du göra en pavlovatårta med grädde & bär. Seg maräng med vaniljgrädde och syrliga små bär. Kan det bli bättre ? Här kommer receptet ♥ 8 port, 10 min (+ ugn 60 min) Ingredienser 4 äggvitor 2,5 dl strösocker 2 tsk maizena 1 tsk citronsaft Topping 4 dl vispgrädde + 1/2-1 tsk vaniljsocker Färska hallon, blåbär & björnbär Gör så här - Sätt ugnen på 140 grader 1. Separera äggen och lägg bara vitan i en bunke. Var noggrann med att inte få med någon gula i äggvitan. Då blir det aldrig någon maräng. 2. Tillsätt halva mängden socker (ca 1 dl) och vispa med elvisp tills den blir hård och fluffig. . 3. Vispa till sist i resterande del socker, maizena & citronsaft. Vänd bunken över huvudet och se om marängen stannar kvar i bunken. då är den klar 4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en rund fin cirkel med en stor tallrik som mall. 5. Klicka på marängen och bred ut inom ramen. 6. Sätt in i ugnen och låt grädda i ca 1 h. (50-60 min) 7. Ta ut och låt svalna helt. 8. Lossa marängen från pappret och lägg på ett uppläggningsfat. 9. Vispa upp grädden och vaniljsockret. Inte för hårt vispat! 10. Lägg på marängen, bred ut jämnt och toppa med de söta små bären Servera & njut ♥ Pudra på lite vaniljsocker på toppen och toppa med citronmeliss el mynta. Mums! Lycka till & smaklig dessert ♥