Hur gott är det med frozen cheesecake egentligen? Ja, jag vet... Galet gott!! Men hur himla god tror ni då att denna Dulce de lechecheesecake är?? MAGI! ♥ Dessutom väljer jag att dra ner på sockret i den eftersom jag tycker att det naturliga sockret i den karamelliserade mjölken tillför så mycket i sig. Toppa denna magiska frozen cheesecake med lite flingsalt och gästerna kommer tok-imponeras! Receptet kommer såklart här :) Botten 20 st digestivekex 100 g smör, smält Cheesecakefyllning 200 g Philadelphia 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 3 ägg 3 dl vispgrädde, vispad 1/2 burk Dulce de leche (ca 1 dl) "karamelliserad mjölk" Gör så här Botten 1. Smält smöret och krossa digestivekexen till smulor. (I matberedare el med mortel.) 2. Blanda digestivesmulet med det smälta smöret, blanda väl. Tryck ut i en 20 cm springform. I botten och upp på kanterna. Pressa till så sätter det sig! Fyllningen 3. Separera äggen med gulor i en skål och vitor i en. Vispa upp vitorna till vitt, hårt skum. 4. Tillsätt Philadelphiaost, socker & vaniljsocker i skålen med äggulor. Vispa till en slät smet. 5. Vispa upp grädden fluffigt och vänd sedan ner i äggule- och Philadelphiasmeten. 6. Vänd till sist ner den hårt vispade äggvitan i smeten. Vänd, vänd vänd. Rör inte ut luften ur vitan utan tänk verkligen på att vända in den i smeten till en fluffig glassmet. 7. Häll i 1/3 smet i botten och lägg/dra ut några klickar dulce de leche. (rör om i den karamelliserade mjölken så blir den mjuk och medgörlig innan) Se bild ↓ 8. Fyll på med lite med smet och upprepa några klickar med den karamelliserade mjölken. 9. Fyll upp med glassmet. 10. Det resterande jag hade kvar av dulce de leche'n lade jag i en "pip-flaska" och gjorde ränder med, där jag sedan drog med en kniv tvärs över så att det blev så här ↓ 11. Ställ in cheesecake'n i frysen i 6-7 timmar. 12. Ta ut den ca 25-30 min innan servering Tips! Toppa din dulce de leche-cheesecake med en nypa flingsalt innan servering så får du den där härliga söt-salta effekten, Mums!