Har ni testat grillad ananas till dessert? Det är ju bara så himla gott! Denna dessert är magisk, så ni måste verkligen testa. Receptet är enkelt och kommer här! 8 port, 15 min (+ kyl 6 h för chokladmoussen) Ingredienser 2 färska ananas 200 g vit choklad 2 dl grädde 1 dl turkisk yoghurt (om man vill ha den lite syrligare) Kanel & apelsin karamell 50 g smör 1 tsk kanel 1-2 msk honung 2 tsk apelsinjuicekoncentrat 1 nypa flingsalt Garnityr 1 dl rostade kokosflakes (om man vill) Gör så här 1. Kvällen innan: Hacka den vita chokladen i mindre bitar. Koka upp 2 dl grädde, dra av från plattan och rör ner chokladen. Det skall smälta samman så att inga chokladklumpar finns. 2. Häll upp i en bunke och låt stå över natten täckt i kylskåp. 3. Ta fram bunken och vispa chokladsmeten med elvisp tills en mousse uppstår. Den blir rätt fast och härlig. 4. Rör sedan ner den turkiska yoghurten och smaka av. Yoghurten gör den söta moussen lite fräschare med än lätt syra. 5. Skär upp ananasen i 2 cm tjocka runda skivor. Kanten kan man skala bort med kniv när man skurit upp den. Det blir ca 4-5 skivor / ananas (beroende på hur tjocka skivor man önskar förstås). Ananasen skall grillas och man vill servera den varm. Så innan dem läggs på grillen är det bäst att göra kanel & apelsinkaramellen. 6. Smält smöret i en liten stekpanna, gärna teflon. Tillsätt kanelen och låt den svettas tillsammans med smöret så att smakerna tränger ut. 7. Tillsätt honung och apelsinjuicekoncentrat, låt det koka samman till en tjockare konsistens. Ca 2-3 min. 8. Smaka upp med en liten nypa flingsalt. (Detta kan man såklart både göra på grillen och inne vid spisen.) Dags att grilla ananasen. 9. Lägg ananasen direkt på grillen, försök att få till snygga grillspår på dem genom att inte flytta runt dem för mycket. Låt dem ligga ca 4 min på varje sida. Dem skall bli härligt gyllene, varma med en konsistens lätt att skära i. 10. Lägg upp dem grillade ananaserna på ett fat, ringa över lite kanel & apelsinkaramell och lägg på en generös klick vit chokladmousse. 11. Toppa med ev rostade kokosflakes. Så himla gott, och så fantastiskt enkelt! Bästa tipset är att: Förbered den vita chokladmoussen kvällen innan. Vispa bara upp den och blanda med yoghurten precis innan servering!