Hej godingar! Har ni testat kaffekladdkaka?? Galet gott för den som gillar kaffe. Men faktiskt trevlig även för de som inte dricker kaffe, för den blir inte allt för ”kaff’ig” ☕️❤️ (Ni förstår vad jag menar va?) Tillsammans med Baileys grädden är det en hit, ni måste testa 👌🏻 Receptet, det kommer här 👇🏻 30 min, 6-8 port Ingredienser Kaffekladdkaka 150g smör 1 msk pulverkaffe 3 dl socker 1 dl kakao (knappt 1 dl) 2 dl vetemjöl 1/2 msk vaniljsocker 3 ägg 1 nypa flingsalt el salt Baileys grädde 2 dl grädde 1-2 msk Bailey’s 1/2 tsk vaniljsocker Gör så här 1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft. 2. Smöra en springform på 20-22cm med bakplåtspapper i botten. ”Bröa” med kakao. 3. Smält smöret i en kastrull, dra bort från värmen och tillsätt kaffepulvret. Rör slätt. 4. Tillsätt socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda om och tillsätt äggen, ett och ett i taget. 5. Rör till en slät krämig smet och tillsätt en nypa salt. 6. Häll upp i formen och sätt in i ugnen i ca 20 min. Kakan skall vara kladdig men inte rinnig. 7. Ta ut och låt svalna i rumstemp. Baileysgrädde 1. Mät upp grädde & vaniljsocker i en skål och tillsätt Baileys. Vispa sedan upp till en lättvispad grädde. 2. Önskas mer Baileys smak, så rör i lite till. Servera kaffekladdkakan till baileysgrädden som det är eller till något bär som jordgubbar. (Jag lade på lite frystorkade hallon) Smaklig dessert 🍨