Supersmarrigt recept på en härlig påskdessert! Denna dessert är verkligen en favorit. Underbart god, kul att tillaga och bara så läcker. En söt/syrlig efterrätt med en härlig fräschör som får avrunda middagen. Perfekt nu i påsk! Receptet kommer här :) 6-8 små glas Crumble 25 min, cheesecakecream 5 min, lemon-gingercurd 15 min+kyl 60min, italiensk maräng 15min Crumble 75 g smör, kylskåpskallt 1 dl mjöl 2 dl havregryn 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smula samman ingredienserna, lite som en smuldeg. Fördela ut smulet på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen i ca 10-15 minuter tills allt fått en gyllene färg och blivit crunchigt knaprigt. Lemon-Ginger curd 3 st citroner 1,5 dl socker 1 msk maizena 2 ägg + 2 äggulor 1-2 tsk färskriven ingefära, saften 50 g smör, rums tempererat Gör så här: Pressa ut saften från 2 citroner i en kastrull, Använd sil så slipper du pilla bort kärnor sedan. Riv ner zest (skalet från alla 3 citronerna med ett zestjärn) Tillsätt socker och låt koka upp tills sockerkristallerna smält och smakerna får dras ut från citronskalet. Sila sedan bort skalet. Pressa den tredje citronen ner i ett glas och blanda ut med maizenan. Häll ner i citron-sockerkoket och tillsägg ägg och äggulor. Vispa samman och värm upp på medelhög värme tills curden tjocknar. Låt det inte koka. Dra sedan bort från plattan och rör ner smöret som gör curden glansig och fin. Låt svalna och ställ in i kylen tills den stelnat till och är helt kall. Cheesacake-cream 100 g phiadelphia färskost 1 ¼ dl florsocker 1,5 dl grädde ½ msk vaniljsocker Gör så här: Vispa grädden lite lagom, inte för hårt. Rör ner vaniljsocker. Vispa sedan samman phiadelphia med florsocker till en jämn smet. Blanda samman med vaniljgrädden och vispa till några sekunder. Den blir lite fastare än vispgrädde. Italiensk maräng 1/2 dl vatten 2 dl socker 3-4 äggvitor 1 nypa salt Gör så här: Koka upp socker och vatten till exakt 121 grader, rör i kastrullen i början så att inte sockret bränns i botten. Vispa under tiden äggvitan i en assistent tills den blir hård och fast. Häll sedan ner det varma sockerkoket långsamt i en tunn stråle ner i marängen under tiden den vispas för fullt. Fortsätt vispa till marängen är sval. När marängen är sval, fluffig och glansig, lägg ner det i en spritser med önskad tyll. - Redo att spritsas! Preppa glasburken Lägg lite crumble i botten, spritsa eller klicka ut cheesecakecream, spristsa el klicka sedan på lemon-ginger curden och toppa med den italienska marängen. Bränn av marängen med en brännare och förvara efterrätten i kylen. Så gott!! Smaklig efterrätt!