Älskar pavlova, och detta är en perfekt tårta för sommarens tillställningar 🎂🍓🫐 8 port, 1h 40minPavlova4 äggvitor1/2 krm salt2 1/2 dl socker1 msk maizena 1/2 msk vaniljsocker1 tsk vitvinsvinägerLemoncurdgrädde 🍋2-3 dl vispgrädde1 dl lemon curd1 tsk vaniljsockerToppingValfria bär. Hallon, blåbär, jordgubbarSiktat florsockerGör så här1.Sätt ugnen på 225°C.2.Vispa samman äggvitor och salt till ett hårt skum. 3.Tillsätt sedan sockret successivt under vispning. 4.Vispa tills smeten blir fast och hård. 5. Rör till sist i maizena, vaniljsocker och vitvinsvinäger.6. Klicka ut marängen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Gör önskad form på din pavlova, rund el fyrkantig tex.7. Gör en liten fördjupning i mitten, men se till att marängen är 6-7 cm hög. 8. Sätt in pavlovan i nedre delen av ugnen, och sänk direkt temperaturen på ugnen till 125°C. Låt gräddas ca 1 timme. 9. Stäng av värmen på ugnen och låt pavlovan sedan stå kvar tills ugnen svalnat helt. Lemoncurdgrädde1.Vispa grädden fluffig och blanda ihop med lemoncurden och vaniljsocker. (Vispa inte grädden för hårt)MonteringLägg upp pavlovan på ett fat.Toppa med grädde, bär 🍓🫐 och lite kvistar citronmeliss.