Denna tårta är bara så fasansfullt god och man kan ju variera den i oändlighet om man vill, men jag gillar att just ha hallon & jordgubbar i min tårta. Hallonen ger den där härliga syran som kompletterar den söta, sega marängiga bottnen. Receptet är superenkelt och självklart kommer det här! 1 tårta, 10 -12 bitar Ingredienser Tårtbotten 100 g smör, rumstempererat 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker, (el 1 krm vaniljpulver) 5 äggulor (spara vitorna till marängen) 2 dl vetemjöl special 2 tsk bakpulver 4 msk mjölk Maräng 5 äggvitor 2,5 dl socker Fyllning 3 dl vispgrädde 1,5-2 tsk vaniljsocker 2,5 dl frysta - upptinade hallon (Funkar såklart med färska) 10-15 jordgubbar, skivade Gör så här 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Vispa samman rumstempererat smör, socker & vaniljsocker poröst. 3. Vispa sedan i en äggula i taget till en jämn smet. Vispa häftigt tills alla gulor vispats in i smeten. 4. Blanda samman vetemjöl och bakpulver, blanda väl. 5. Rör i mjölken i smeten och tillsätt sedan mjöl- och bakpulverblandningen. 6. Vispa upp marängen. Vispa äggvitor och 2 dl socker till en tjock maräng. Vispa tills bunken går att vända upp och ner och marängen är fast & toppig. 7. Vänd ner det sista sockret i marängen (0,5 dl) 6. Smöra ett bakplåtspapper, mjöla lite försiktigt och skaka av. Lägg på en mindre plåt eller långpanna 30x40 cm. 7. Bred ut tårtbotten-smeten på pappret. Men (Spara ett par cm bakplåtspapper runtom tårtbotten. Lättare att dra bort pappret sedan) 8. Bred till sist på marängen uppe på tårtbotten. Forma den lite toppig och vågig. 9. Sätt in plåten i nedre delen på ugnen 28-30 min. 10. Ta ut, låt svalna helt. Montera tårtan 1. Tina upp hallonen (i mikro försiktigt eller lägg fram dom i tid innan montering). 2. Tvätta, snoppa och skiva jordgubbarna. 3. Vispa grädden. 4. Dela tårtbotten på hälften till två tårtbottnar. En till underdel och en till "lock". 5. Lägg ut en tårtbotten på ett serveringsfat, med marängen uppåt. Bred på den vispade grädden och sikta över vaniljsockret. Fördela ut upptinade hallon och lägg sedan på massa skivade jordgubbar. 6. Lägg på nästa tårtbotten, med marängen uppåt igen. Servera tårtan nu som den är, eller dekorera med lite jordgubbar uppe på! Så Gott!!! Ps. Jag dubblade satsen för en stor tårta/plåt för en tårta till ca 30 pers. Men lade bara på massa skivade jordgubbar uppe på 😍👌🏻👌🏻