Alltså... Detta åt vi till dessert igår kväll ♥ (Oh my...) Tänk er en krämig pannacotta med en mjukt karamellig smak, mött av krispiga kanderade popcorn och ringlad salt kolasås på toppen. Behöver jag verkligen skriva något mer? Nä. Eller jo. Detta är så himla enkelt att svänga ihop, ni MÅSTE testa!! 4-6 dessertglas, 20 min + kyl minst 4 h Ingredienser 2,5 dl vispgrädde 3/4 dl karamelliserad mjölk (dulce de leche) 1,5 gelatinblad Kanderade popcorn & salted caramel-sås 1,25 dl socker 0,75 dl grädde 50 g smör, tärnat 1/2 påse mikro-popcorn (poppade) Gör så här Pannacotta 1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min 2. Hetta upp grädden i en kastrull. Precis innan den börjar koka, dra bort från plattan och rör i dulce de leche (karamelliserad mjölk) & urkramade gelatinbladen (krama ur vattnet från gelatinet). 3. Rör tills allt löst sig helt i grädden. 4. Häll upp pannacottan i serveringsglas och ställ i kylskåp minst 4 h. Salted caramel-sås & popcorn 1. Värm upp grädden försiktigt i en kastrull. (Inte koka) 2. Mät upp sockret i en annan kastrull eller panna och värm på medelhög värme tills sockret blir gyllene och börjar smälta samman. Rör inte för mycket, då tar det längre tid för sockret att smälta. (Men var försiktig så det inte bränns vid, ha koll på värmen.) 3. När sockret smält helt och karamelliserats tillsätt smöret i små kuber en efter en. Rör kraftigt tills smöret smält in helt. Dra sedan bort från plattan. 4. Tillsätt nu till sist successivt i den värma grädden samt en nypa flingsalt. Smaka av! (Du väljer själv hur salt du vill att din salted karamell-sås skall vara ♥) 5. Poppa en påse popcorn och lägg ut halva påsen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt igång ugnen på 150 grader! 6. Ringla över hälften av den varma kola-såsen på popcornen och rör runt så att dom täcks av den salta kolasåsen. 7. Sätt in plåten i ugnen i 15 minuter. 8. Ta ut plåten med dessa härligt koladraperade popcorn och låt svalna helt! Servering 1. Ta fram pannacottan från kylen och lägg på önskad mängd salta kola-popcorn. 2. Ringla över lite salt kolasås och servera direkt! (Är kolasåsen kall och har stelnat till så värm upp den i mikron en snabbis så smälter den till och blir rinnig igen) Smaklig dessert mina härliga!! ♥