Har ni testat min läckra sommartårta? ♥ Den har verkligen ALLT, och är busenkel att göra. Här kommer receptet! 8-10 bitar, 2 h Botten (går att förbereda flera dagar innan om önskas – förvaras i frys) 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl potatismjöl 1 krm vaniljpulver 4 ägg 2 dl strösocker rivet skal från ½ citron Mjölkchokladmousse (Börja med chokladmoussen då den kräver ca 6 h i kylen innan uppvispning till mousse.) 200 g mjölkchoklad 2 dl vispgrädde Hallon- & vaniljgrädde 1,5 dl vispgrädde 1/2 tsk vaniljsocker 2 dl frysta hallon, krossade med en gaffel Topping 4-5 dl grädde 1 paket Noblesse färska hallon blåbär citronmeliss Gör så här Tårtbotten Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme. (Inte varmluft.) Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka.) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna. Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljpulver i en bunke. Rör med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölet. Vispa ägg och socker poröst. När det blir vitt och fluffigt vänd / sikta försiktigt ner mjölblandningen med slickepott. Rör inte för mycket, då tappar smeten sin luftighet. Häll upp den fluffiga smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen i ca 25-30 min. Känn lite lätt med fingrarna uppe på kakan innan du sticker en provsticka i den. Den ska kännas lite fast. Testa sedan med stickan. Kommer den upp kladdfri, är botten klar. Låt svalna helt. Stjälp upp bottnarna när de svalnat helt och dela dem med exempelvis en lång filékniv. (Alt tårtbottenskärare.) Till tårtan kommer det bara behövas 3 bottnar. Spara den sista i frysen till något annat pyssel för en annan gång. Chokladmousse Hetta upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan och bryt i chokladen. Rör tills all choklad smält. Häll över i en bunke och ställ svalt minst 6 h med plast över. (Går att kylas snabbare med bunken i iskallt vatten.) Innan montering av tårtan vispa upp chokladsmeten till en fluffig och stabil mousse. Hallon- & vaniljgrädde Vispa upp grädde och vaniljsocker, inte för hårt så det blir smör. Krossa dom frysta hallonen med en gaffel i en skål. Vänd ner i grädden. Montera tårtan Lägg upp en botten på ett tårtfat. Klicka på mjölkchokladmoussen och bred till ett tjockt och jämt lager. Lägg på nästa botten. Klicka sedan på hallongrädden och bred ut med en tårtspatel eller slickepott. Lägg över sista botten och jämna till tårtan med händerna så att den är rak och fin innan den skall dekoreras. I detta skede brukar jag ställa in den i kylen någon timme innan den skall slutdekoreras. (Då blir den riktigt stabil att arbeta med.) Vispa upp grädden, inte alls för hårt dock. Klä in hela tårtan med grädden. Toppa sedan med färska bär som hallon & blåbär samt citronmeliss. Avsluta med att pimpa upp hela tårtan med underbar Noblesse-choklad, både runt och uppe på! Godaste tårtan någonsin!! ♥