Tiramisu är ju som vi alla vet (kanske inte alla) en klassisk italiensk efterrätt. Det finns såklart ett originalrecept, men jag är inte mycket för att följa recept utan jag gillar att mixtra och testa mig fram. Här kommer ett recept som tar dig 10-15 min att svänga ihop och är SÅ gott :) 5-6 mindre efterrättsglas, 10 - 15 min Ingredienser 100 g vit choklad. finhackad 2 dl grädde 200 g mascarpone ca 10 Savoyardikex 1 stark espresso (ca 1 dl ) 1 msk Baileys kakao, att pudra över Gör så här 1. Mät upp 2 dl grädde i ett större mått. 2. Ta 3 msk grädde från detta och lägg i en kastrull (resterande del skall vispas) 3. Koka upp grädden hastigt och fös i den finhackade vita chokladen. Rör tills all choklad smält helt till en glansig chokladsmet. 4. Häll upp den smälta chokladen i en skål och vispa i mascarponen. (vispa slätt) 5. Vispa upp grädden och vänd sedan ner i mascarponeblandningen. 6. Mät upp en espresso och Baileys i en liten bunke. 7. Ta fram små dessertglas. 8. Dela kexen i bitar så att de går att lägga ner i botten på glaset. Doppa först varje liten kexbit i Baileyskaffet och lägg sedan ner i glaset. 9. Skeda eller spritsa i moussen och repetera med ett lager doppade kex. Toppa med mousse och sikta över kakao. 10. Ställ svalt fram till servering, gärna 2-3 h i kyl. Makalöst gott och går så snabbt att fixa inför bjudning! En enkel variant på originalet, vilken gillar ni bäst? Lycka till där hemma ♥