Vill du göra en efterrätt som är MAGISK, men inte kräver så mycket tid? Då tycker jag att du skall prova denna. Enkel, klar på ett kick & bara helt ljuvlig ♥ Jag menar, vad kan gå fel med ugnsbakade äpplen, kanel, socker, vanilj, mandelmassa, smör, hasselnötter & glass? Inget! Här kommer receptet. Ingredienser 4 äpplen, skalade & skivade i tjockare klyftor 50-75 g smör 1 msk socker 1 msk kanel 1/2 tsk vaniljsocker 50 g riven mandelmassa 1/2 dl hasselnötter, grovt hackade smör, att smörja formen med Tillbehör Vaniljglass el vaniljvisp Gör så här - Sätt ugnen på 200 grader 1. Skala och skiva äpplena i större klyftor. 2. Smöra en liten ugnsfast form. 3. Lägg upp äppelskivorna i formen. 4. Blanda samman socker, kanel & vaniljsocker i en lite skål och strö över äpplena. 5. Riv över mandelmassan, hacka över hasselnötterna, tärna smöret i mindre bitar och fördela över. 6. Sätt in i ugnen tills äpplena mjuknat lite och "täcket" fått gyllene färg. (ca 15-20 min) 7. Servera efterrätten ljummen tillsammans med en kula vaniljglass! Somrigt, nötigt, syrligt & sött på en och samma gång... MUMS ♥ Svensk sommar när den är som bäst... Efterrätt på en stenmur, barfota i den ljumna luften ♥