Heej fina ni!! Häromdagen gjorde jag dessa vanilj-, smör- & farinbakade päron med saffransgrädde och After Eight-chokladsås. Tror ni att det var gott? JA! Receptet kommer här! 4 port, 35 min Ingredienser 2 päron, delade på hälften (på längden) 4 rågade msk smör 1- 1,5 msk farinsocker 1 tsk vaniljsocker After Eight-chokladsås 1 dl vispgrädde 10 bitar After Eight Saffransgrädde 1- 1,5 dl vispgrädde 1 nypa malen / mortlad saffran 1-2 krm vaniljsocker Topping flagad mandel Gör så här - Sätt igång ugnen på 180 grader varmluft . 1. Skala päronen och dela dom på hälften på längden. Skär bort kärnhuset. 2. Lägg på ett ugnsfast fat och klicka på smöret. 3. Strö över farinsocker och vaniljsocker, sätt in i ugnen i 25-30 min (känn med teststicka – inte för hård, inte för mjuk). After Eight-chokladsås 1. Koka upp grädden och dra bort från plattan och värmen. 3. Lägg i After Eight-chokladen och rör slätt tills all choklad och mint smält samman. Ställ åt sidan. Saffransgrädde 1. Mät upp grädde i en skål och tillsätt en nypa mortlar eller malen saffran samt vaniljsocker. Vispa fluffigt! Servering Servera päronen lite ljumna tillsammans med den fluffiga saffransgrädden, den krämiga After Eight-chokladsåsen toppat med lite flagad mandel! Såå himla gott!! Riktig jul-feeling ♥