I annonssamarbete med Black tower Att kombinera vin med mat är himla kul. Det gäller att matcha så att vinet möter upp maträtten så att samspelet blir en symfoni i gommen! Här kombinerar jag ett utav mina favorit-viner med en Asiatisk lax-sallad där syran och det fruktiga vinet möter upp den smygande hettan i min asiatiska sallad. Samspelet mellan vinet och denna rätt är en fullträff. Ni måste prova!! Receptet och mitt vintips kommer här! 4 port, 20 min Ingredienser Sesam-lax 400-500 g Laxfilé el salmalax ¾ dl sesamfrö (svarta & vita eller bara vita) 3 msk Jordnötsolja, el neutral olja att steka laxen i Srirschamajonnäs 2 äggulor 1-2 tsk japanska soja 1 nypa salt 2 dl rapsolja 2-3 msk sriracha-sause 1/2-1 pressad lime Nudelsallad 180g risnudlar eller glasnudlar 2 msk jordnötsolja 1 röd chilifrukt, finhackad 2-3 salladslökar, finstrimlade 1 vitlöksklyfta, pressad (1 stor eller 2 mindre) 1/2 - 1 msk riven, färsk ingefära 1 lime, pressad 1/2 msk sesamolja 1 kruka koriander Salt, efter smak ½ huvud isbergssallad ½ dl jornötter, salta hackade Gör så här 1.Koka ris- eller glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. 2.Finhacka chili & strimla salladslök. Fräs i jordnötsolja på medelhög värme i ca 1-2 min och pressa sedan ner vitlöken, rör samman. 3.Blanda ner ris- eller glasnudlarna i lök & chili-fräset och tillsätt hackad koriander, pressad lime, riven färsk ingefära samt sesamolja. Smaka upp med salt. 4.Skölj och skär upp isbergssalladen. Srirachamajonnäs Slå majonnäsen. 1.Separera äggulorna från vitan och lägg gulorna i en skål. 2.Vispa samman kraftigt med soja och salt. 3.Droppa i oljan successivt tills den blir tjock. 4.När konsistensen känns tjock, lite tjockare än vanligt så blanda samman med sriracha-sause och pressad lime. Smaka upp med salt. Sesamlax 1.Skär laxen i kuber ca 12 st och rulla i sesamfrö, Salta & peppra. 2.Hetta upp jordnötsolja eller neutral olja i en stekpanna och stek på laxkuberna så de blir gyllene. Använd gärna termometer om du är osäker så att kärnan blir perfekt. (49 grader) Servering 1.Lägg upp nudelsalladen samt sallad på ett uppläggningsfat eller tallrikar. (Nudelsalladen kan serveras ljummen, varm eller kall – efter smak. 2.Lägg på sesamlaxen och strö över hackade jordnötter. 3.Klicka ut den heta majonnäsen eller servera i en liten skål bredvid. 4.Dekorera med färsk koriander samt limeklyftor! Servera denna Asiatiska nudelsallad till fördel med detta vita vin från Black Tower ↓ Vinet går superbra ihop med typ Asiatisk mat som det är lite mer hetta i. Testa kombinationen, så kommer ni förstå :) I annonssamarbete med Black tower