Snart är det nyårsafton och det börjar bli dags att tänka på nyårsmenyn. Jag börjar med drinken! Här kommer mitt tips på bästa drinken när gästerna kommer, perfekt till tilltugget & minglet! 4-5 drinkar (50 min + frys 2 h) Tom Collins Sorbet 1 1/2 dl vatten 1/2 dl Gin 2 dl strösocker 2 dl citronjuice (juice från ca 5 citroner) Rivet skal från 2 citroner 2 msk mascarpone 1 flaska champagne el mousserande Gör så här: Koka upp vatten, Gin, socker, citronjuice & citronskal i en kastrull. Låt koka 2-3 min, ställ åt sidan och låt svalna. Sila av och vispa i mascarpone. Vispa rätt kraftigt så att alla små klumpar från mascarponen försvinner. Häll blandningen ner i glassmaskinen och kör tills det blir en sorbet (ca 40-50 min). Lägg ner sorbeten i en plastlåda och ställ i frysen med lock. Öppna och rör emellanåt till sorbeten är fast! Drinken Lägg en kula Tom Collins sorbet i vardera champagneglas. Toppa upp med champagne och servera direkt! Tips! För er som vill ta den snabba vägen. Köp en färdig sorbet i affären :) Och gör likadant! Fyll upp med bubbel... Lite till... Happy New Year!! :) Kram