Gazpacho är en kall soppa baserad på tomater från Spanien. Jag har druckit mycket av denna kalla soppa sedan jag var liten. Vi spenderade nämligen mycket tid i Spanien den tiden, då mamma och pappa jobbade utomlands. Min moster som fortfarande bor i Spanien (sedan 30 år tillbaks) är en riktig "fena" på just gazpacho och har alltid i alla år bjudit oss på det när vi varit på besök. Idag ser jag det som en vitaminkälla för mig och min familj. Framförallt för barnen! Tänk så mycket vitaminer och mineraler vi får i oss genom att bara dricka ett glas. Färska, solmogna tomater, paprika, selleri, gurka, vitlök, rödlök & chili m.m. Tips! Gazpacho fungerar toppen som en lättare förrätt. Strö lite fetaost på toppen och servera soppan med en sked. Lite krispiga brödkrutonger uppe på gör den också lite matigare. Här kommer mitt recept på hur jag gör! Dock så höftar jag lite och smakar upp den hela tiden under tiden jag mixar den i blendern. 4 port, 10 min Ingredienser 4 solmogna kvisttomater 1/2-1 röd paprika 1/2 gurka, skalad 1/2 rödlök, liten 1,5-2 stjälkar selleri 1 vitlöksklyfta 1/2 röd chilifrukt, urkärnad 1 dl vatten 1 msk grönsaksfond 3/4-1 msk rödvinsvinäger 3 msk olivolja Salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak (12-15 varv på kvarnen) Färska örter att dekorera med, -timjan Gör så här 1. Skala och dela grönsakerna i grova bitar. Häll ner allt i mixern. 2. Tillsätt rödvinsvinäger, hälften av grönsaksfonden, olivolja samt vatten, mixa slätt! 3. Portionera i eventuellt mer grönsaksfond, salt och peppar efter smak och smaka av. (Tycker du att något fattas, försök sätta fingret på det och häll i mer av det. Det är Du som skall vara nöjd) 4. Häll upp gazpachon i önskade glas eller fat. Toppa med smulad fetaost, brödkrutonger eller sätt bara ner en selleristjälk som ↑ Tänk på att man äter med ögat, så låt fantasin flöda vid uppläggningen :) Smaklig vitaminkick ♥