I samarbete med Provence viner har jag kombinerat ihop med somrig och härlig förrätt som passar bra att avnjuta till ett glas rosé. När jag tänker på Provence tänker jag på lavendelfält och medelhavsmat. (Fisk, skaldjur i all enkelhet) Här kommer receptet på mina grillade jätte räkor i kombination till rosé. 4 port, 15 min Ingredienser 4-8 st jätteräkor, färska 1/2 dl olivolja 3/4 dl hackad persilja 4 vitlöksklyftor el 2 vitlök solo 1/2 pressad citron + riet citronskal 1/2 tsk tabasco eller piri-piri sås Salt Topping Herbes de Provence Citron Gör så här 1. Blanda samman olivolja med hackad persilja, pressad vitlök, citronzest, citronsaft och hackad chili. Spetsa till marinaden med tabasco eller lite piri-piri sås. 2. Lägg ut räkorna på ett fat och häll marinaden över. Låt dra minst en timme, men gärna längre. 3. Grilla räkorna ca 1,5-2 min / sida på grillen tills räkorna blir röda och tillagade. 4. Ta räkorna från grillen, strö över herbes de provence och servera direkt till ett väl kylt glas rosé. Vinerna jag rekommenderar till detta magiskt goda recept är: Les Valentines COTES DE PROVENCE 2019 - är en frisk rosé med inslag av grapefrukt, fänkål, anis och torkade örter. Passar fint till mildare ostar, grillat kött och fiskrätter. (Passar till mycket). Château de L' Escarelle COTEAUX VAROIS EN PROVENCE 2019 - har en ung, frisk och fruktig smak med inslag av bär och örter. Passar bra till skaldjur och fiskspett på grillen. Miraval COTES DE PROVENCE 2019 - är ett kryddigt och friskt rosévin med mycket smak och fräschör. Inslag av sommarbär som jordgubb och apelsin. Passar bra till skaldjur som räkor, havskräftor och ostron. Räkorna passade fantastiskt bra till alla tre vinerna. Jag skulle säga perfekta viner till alla sorts skaldjur & fiskrätter. Friska och fruktiga med lyxig känsla. Vi hade en magisk sommarkväll med härliga gäster, som tillsammans med oss fick njuta av både smak och doft av Provence under en hel kväll. ♥