På bara 5 min förbereder du denna magiska efterrätt. Ni bara måste prova. Äppletarte med kanelsocker, vaniljglass & lönnsirap. Galet gott! Receptet är himla enkelt och kommer här. 4 port, 5 min + 20 min ugn Ingredienser 2 smördegsplattor, delade i 4 delar 4 msk aprikos marmelad / alt aprikossylt 1-2 syrliga äpplen, gärna Granny Smith eller svenska sommaräpplen 1 msk socker kanel, efter smak 4 kulor vaniljglass lönnsirap, efter smak Gör så här 1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela sedan smördegsplattorna på hälften så du får 4 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 2. Bred på aprikosmarmelad/ sylt i en cirkel i varje mitt, ca 7 cm i diameter. Lämna lite smördegskant som bilden visar nedan. 3. Tvätta och skiva äpplet i tunna halvmånar (ju tunnare desto bättre och mer följsamma) 4. Lägg äppelskivorna omlott, se bild ↓ 5. Strö på strösocker över äpplena och "dofta" över önskad mängd kanel. Jag älskar kanel så jag snålar inte :-) 6. Sätt in plåts i ugnen på 180 grader i ca 20-22 min. (Man vill ju att äpplet hinner mjukna lite.) 7. Ta ut äppeltarten när den fått fin färg, rests i kanterna och äpplet blivit "bakat". 8. Låt svalna en aning och lägg sedan på en stor kula vaniljglass per tarte. 9. Dekorera med en tunn äppelskiva, kanel och ringla över lönnsirap. Tips! Testa strö en liten nypa flingsalt över. Härlig effekt! Servera desserten direkt. Lovar att gästerna kommer undra hur du gjort ;) Jag hoppas verkligen att ni tar er tid och testar denna enkla men galet goda dessert. Lycka till ♥