4 port, 60 min Ingredienser 600g hängmörad ryggbiff (3-3,5 cm tjocka bitar med el utan kappa) 2 msk smör 1 msk rapsolja 1 vitlöksklyfta 4 majstortillas (strl S el M) Pico de Gallo 3-4 röda kvisttomater 1 liten rödlök 1/2 dl koriander, hackad 1 stor lime, pressad Salt, (lite mer än du tror) Avokadokräm 2 avokado Salt Avokado & Jalapeño majonnäs 1 dl majonnäs, hemslagen el Hellmans 1/2 avokado 5-6 inlagda skivor jalapeños Salt Chipotlerostad majs 🌽 1 burk majs (160g) 2 msk rapsolja 1/2-1 msk chipotlepasta Salt Gör så här 1.Skär ned tomaterna i mindre hack, likaså rödlöken. Lägg i en skål och lägg i hackad koriander. 2.Pressa över ordentligt med lime och salta lite mer än du tror. 3.Smaka av och ställ svalt och låt dra någon h el två. Avokadokräm 1. Mixa eller mosa avokadon slät, smaka av med salt och ev någon lime el citrondroppe. (Denna skall vara väldigt neutral då det andra i rätten har en hög syra) Majjo 1.Mixa majonnäs med 1/2 avokado och inlagda skivor Jalapeños, mixa slätt och smaka av med salt. Lägg i spritspåse och lägg i kyl. Rostad chipotlemajs 1.Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i avrunnen majs och låt fräsa hårt / rostas i pannan tills de poppar i pannan och blir härligt rostade. Riktigt gyllene! 2.Vänd i chipotlepasta och salta, lägg upp i skål och ställ åt sidan. Biff & tortillabröd 1.Sätt ugnen på 120 grader 2.Ta fram köttbitarna någon h innan tillagning. Salta och peppra på båda sidor. 3.Hetta upp en stekpanna med smör och lite rapsolja. Släng i en krossad vitlöksklyfta och bryn på köttbitarna lite hastigt med hårt på båda sidor. Köttbitarna skall ta fin färg. 4.Lägg köttbitarna i en ugnsform, stick i en termometer och sätt in i ugnen tills innertemperaturen når 53- 54 grader. (Medium), låt vila ca 5 min innan man skär i köttet sedan. Servering 1.Stek / rosta tortillabrödet ett efter ett hastigt i en stekpanna med lite lite rapsolja i botten, lägg upp på tallrikar och preppa resten uppe på tortillabrödet. 2.Dra ut en klick avokadokräm på brödet, skiva på ryggbiff, lägg på rejält med Pico de Gallo uppe på köttet, ringla jalapeñomajjo över och strö sedan på chipotlemajs. Toppa om önskas med mer koriander 👌🏻 Servera direkt! Tips! Se till att ha skivat upp köttet innan du bygger anrättningen, så håller sig tortillabrödet varmt. Toppa tacon med tunt skuren färsk Jalapeño el röd chili 🌶👌🏻 Smaklig spis 🌮💫