Här kommer ett recept på en galet god wrap som ligger mig varmt om hjärtat. När jag var yngre och bodde hemma gjorde min fantastiska mamma alltid denna typ av wrap till oss som lunch på helgerna. Antingen åt vi den hemma på stående fot, eller så packade vi ner den i picknick-korgen till båtturen. Smaker som sitter kvar än, och som vanligt har jag min mamma att tacka för inspirationen. En kombination som bara är helt galet bra. Här kommer receptet! :) 4 mindre wraps (2 port), 15 min Dubbla receptet för 4 pers Ingredienser 2 st stora fullkornstortillas (Santa Maria typ) 2 kycklingfiléer, kalla stekta (eller tillagade i sous vide som jag gör) 1 dl crème fraiche 3 krm curry 1 msk majonnäs Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 2 nävar mixsallad el ruccola 1 avokado 10 skivor inlagd smörgåsgurka 6-7 valnötter Gör så här Stek kycklingfiléerna eller använd kalla filéer från gårdagens middag? (Superbra rätt om man har kyckling över i kylskåpet!) Låt dem svalna helt. Rör samman crème fraîche, majonnäs och curry, smaka upp med salt och peppar. Krossa i valnötterna i röran lite grovt. Hacka kycklingen i bitar, valfri storlek. Jag brukar göra tärningar. Blanda ner i curryröran och maka av. Behövs mer salt så tillsätt. Smaka av, smaka av... :) Lägg ut ett tortillabröd på en skärbräda. Lägg på en näve sallad i mitten (inte för mkt). Lägg på halva mängden kycklingröra, skiva över avokado och lägg på ca 5 inlagda smörgås gurkor. Rulla nu ihop som en wrap och vik in kanterna så att fyllningen håller sig kvar i mitten. Gör likadant med det andra tortillabrödet. Dela wrappen i två delar och ställ upp i ett djupt fat. Servera på en gång eller packa ner till matlådan i morgon. Vill man istället göra två större wraps så dela dem inte, men då blir det såklart bara lunch / picknick / matlåda för två. Smaken av kyckling, curry, valnötter, avokado & de salta inlagda gurkorna är MAGISK! Just love it :) Lycka till!