Måndag, och vad äter vi i veckan? Någon dag denna vecka blir det pulled lax här hemma. Så himla enkelt att göra och så gott! Laxen bara faller isär när man drar gaffeln i den. Detta till en mangosallad, chipotlemajjo, sval avokadokräm, picklad rödlök och smulad fetaost över. Galet gott och roliga smaker på en och samma gång som bara gifter sig ♥ Dessutom hörni, SÅ enkelt att göra där hemma. Här kommer receptet! Ingredienser 550-600 g laxfilé 1/2 dl ketchup 2 tsk chipotlepasta 2 msk agavesirap (eller 1 msk honung) 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen ingefära 1 vitlöksklyfta, pressad salt, efter smak Mangosallad 1 mango, skuren i mindre tärningar 6-8 cocktailtomater, skurna i små kvartar 1 tsk finstrimlad röd chilifrukt (färsk) 1 salladslök, finstrimlad 1 tsk yuzu (hittar man inte yuzu-saft i butik så går det bra med limesaft) salt, efter smak Avokado- & korianderkräm 2 mogna avokado 1/2 dl turkisk yoghurt (el creme fraiche) 1/2 dl färsk koriander 1/2 liten lime, saften Salt, efter smak Chipotlemajjo 1 dl majonnäs (hemslagen eller köpt - du bestämmer) 4 tsk chipotlepasta (finns att köpa i taco-hyllan) salt, efter smak Picklad rödlök 1/2 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten 1 rödlök, skuren tunt i ringar Tillbehör små tortillabröd (3-4 st / pers) mixsallad fetaost, smulad Gör så här 1. Börja med att picka rödlöken. Koka upp ättika, socker och vatten. Dra bort från plattan och låt svalna något. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen. Låt stå svalt minst 1 h (gärna längre). 2. Gör mangosalladen. Skär mango och tomat i mindre kuber, lägg i en skål. Finstrimla röd chilifrukt och salladslök och blanda i. Tillsätt 1 tsk yuzu-saft alternativt limesaft om ni inte hittar yuzu-saft på de asiatiska hyllorna. (Yuzu smakar mer som en blandning av citron, mandarin och grape.) Salta och smaka av! 3. Mixa samman avokado- & korianderkrämen. Mixa avokado, yoghurt, koriander och lime till en slät och fin kräm. Smaka upp med salt och lite nymalen svartpeppar. Ställ svalt till servering. 4. Blanda samman chipotlemajjon. Rör ihop majonnäs & chipotlepasta, salta och smaka av.. Ställ svalt. 5. Sätt ungen på 150 grader varmluft. Rör samman glasyren till laxen. Blanda ketchup, chipotlepasta, agavesirap (honung), malen spiskummin, malen ingefära och pressad vitlök. Smaka upp med salt. Lägg upp laxfilén i en ugnsfast form. Bred på glasyren uppe på och på sidorna så att hela laxen täcks. Sätt in en termometer i den tjockaste delen av laxen och skjutsa in formen i ugnen ca 20-25 min innan ni vill äta. Ta ut laxen när termometern visar 52 grader, då är den perfekt! Saftig, glansig och fin. Servering Ställ fram skålarna med mangosallad, sval avokadokräm, chipotlemajjo & picklad rödlök på bordet. Lägg även upp mixsallad på en tallrik och smula sönder fetaosten i en annan skål. Ta fram dom mjuka tortillaskalen. När laxen är klar, ställ fram hela formen på bordet så att var och en får ta själv. Njut av en härlig kväll och supergod mat med underbara smaker ♥ Galet gott!! Lycka till :)