Hur gott är det inte att få sätta tänderna i nyfriterade små härliga vårrullar och doppa dem i sötsur sås eller i en het chilimajjo ? Det är så fantastiskt gott, och så enkelt att göra. Här kommer receptet på mina vegetariska små mini-vårrullar! 60 min, 25st Ingredienser 25st vårullsark (finns på asiatiska butiker i frysen) 2-3 msk olivolja 600g riven vitkål 200 g riven morot (ca 2-3 st) 1/2 purjolök, finstrimlad 2 vitlöksklyftor, pressade 1 msk riven ingefära 1/2 msk sesamolja 1 tsk torkad koriander salt, efter smak peppar, efter smak 3-4 dl frityrolja / rapsolja / matolja 1 äggvita, uppvispad för att "limma" igen vårrullarna Gör så här (Ta fram dem frysta vårrullsarken så dem får tina upp lite i sin förpackning ca 20-30 min) 1. Börja med att tvätta/ansa vitkål, morot och purjolök. 2. Riv vitkål och morötter 3. Finstrimla purjolöken 4. Finhacka vitlöken, fint fint. 5. Fräs den finstrimlade purjolöken lite lätt i olivolja på medelhög värme så att det inte bränns. Tillsätt sedan den rivna kålen och dem rivna morötterna. Låt fräsa på svag- till medelhög värme tills det blir mjukt. 6. Riv i färsk ingefära, pressa i vitlöken och krydda upp med salt, peppar, torkad koriander & sesamolja. Rör ihop och smaka av. Nu skall vårrullarna fyllas. (Tänk på att lägga en fuktig handduk över arken medan du jobbar, så att dess kanter inte torkar ut.) 7. Lägg ut ett ark åt gången på ett plant underlag och lägg på en dryg matsked fyllning i mitten. Vik över hörnet som pekar mot dig själv och börja rulla, vik in kanterna så att den stängs ihop till en vårrulle och "limma igen slut-fliken med uppvispad äggvita. Repetera tills du får ihop alla vårrullar. 8. Fritera vårrullarna i frityrolja som hettats upp till 170-180 grader i ca 3 min tills dem blir gyllene och krispiga. 9. Lägg upp på hushållspapper och servera sedan dem krispiga vårrullarna! (Ps. Lee Kum Kee, har en sötsur sås som är supergod, den är med på bilden nedan!)