Att få en fräsch och lätt förrätt är för mig att föredra. En förrätt skall ju egentligen bara vara en "teaser" som drar igång smaklökarna och lockar fram lusten för mer. Här kommer receptet på min ceviche med ugnsrostat vitlöks- och surdegsbröd! 4 pers, 30 min Ingredienser 300 g räkor, skalade hela 1 stor mango el två mindre, tärnade 2 stora avokados, tärnade 1 röd chilifrukt, mild, finstrimlad 1/2 rödlök, finhackad 3/4 kruka färsk koriander, hackad 1 1/2 lime, pressad salt Rostat vitlöks- och surdegsbröd 1 surdegsbaguette 75 g smör 1 stor vitlöksklyfta, pressad flingsalt Gör så här Häll av dem handskalade räkorna och lägg i en bunke. Tärna i mango i lagom stora tärningar, ca 2x2 cm. Finstrimla chilifrukten och hacka koriandern. Blanda samman allt och pressa över lime. Salta och smaka av. Tärna till sist i avokadon och bara vänd ner. Rör man för mycket när avokadon kommer i så blir det bara krämigt, så vänd bara ner avokadotärningarna det sista du gör! Låt stå med plast över i kylen fram till servering. (Ca 30-40 min ) Vitlöksbröd Sätt ugnen på 200 grader varmluft Blanda samman smör, pressad vitlök & flingsalt. Skär upp surdegsbaguetten i önskade skivor, jag gör dem rätt breda, ca 4-5 cm tjocka. Bred på riktigt med vitlökssmör på bröden strö lite flingsalt över och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 5-7 min tills brödet är gyllene. Lägg upp cevichen i portionsskålar och toppa med ännu mer koriander, det är ju så gott!! Lägg sedan det varma, krispiga vitlöksbrödet vid sidan om cevichen och servera direkt! Smaklig spis, och lycka till :)