Min lyxiga och galet goda fisksoppa med räkor & vitlöksaioli ♥ Ni måste prova! 2 port, 30 min Ingredienser 300 g fisk (jag gjorde tärningar av både lax & torsk) 1 dl skalade räkor 1 hel fänkål, grovt nedskuren 1 rödlök, grovt strimlad 1 msk tomatpuré 5 dl vatten 2 fiskbuljongtärningar 2 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 1 nypa fänkålsfrön dill att dekorera med Vitlöksaioli 1 dl Hellmans majonnäs 1/2 dl crème fraiche 34% 1 pressad vitlöksklyfta salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Tillbehör Rostat surdegsbröd Gör så här: 1. Fräs försiktigt fänkål och lök i en rejäl klick smör i en sauteuse i ca 3 min utan att brännas (kastrull). 2. Klicka i tomatpuré, rör om. 3. Tillsätt mortlade fänkålsfrön, vinet och sedan vatten & buljongtärningar, låt koka upp. 4. Häll till sist i grädden. Låt nu allt stå på plattan och småkoka 15-20 min. 5. När soppan kokat och fått fin smak, sila bort fänkål & lök. 6. Tillsätt den tärnade fisken i den släta soppan. (Låt bara småputtra tills fisken är klar ca 2-3 min räcker om inte fisken är fryst.) 7. Precis innan servering vänder du ner räkorna, servera direkt! Vitlöksaioli Blanda samman alla ingredienser och smaka av, ställ svalt till servering. Rostat surdegsbröd Rosta skivor av surdegsbröd i en brödrost eller i ugnen, servera till soppan! Såå god, lyxig & enkel soppa! ♥