God morgon härliga söndag. Bakar ni också enkla små Tekakor så här på morgonen för en lyxig söndagsfrukost? I fredags morse (midsommarafton) åkte jag och hela min lilla familj ut med båten för att äta en mysig midsommarfrukost på sjön. Vi tog då med oss fiskespö eftersom barnen så gärna ville fiska en stund. Vi ankrade båten vid en liten ö ute i Mälaren, inte så långt ifrån vår hamn. Där stannade vi och drack kaffe, åt mackor och hade en supermysig stund i morgonsolen. Under tiden vi åt frukost kastade jag och barnen lite kastspö. (Det var bra länge sedan jag fick napp över huvudtaget om man säger så..) Men vipps på mitt andra kast så får jag napp!! Jag vevar och vevar med spänning... Ni skulle sett barnens STORA ögon... "Plask" sa det och upp for en stor GÖS, en riktigt stor GÖS! Den var bara så fantastiskt fin, så jag var bara tvungen att ta hem och tillreda den på det bästa sättet jag vet :) Receptet kommer här! 2 port Ingredienser 2 gösfiléer (a 150-200 g) 25-50 g smör, att steka och ösa fisken med salt + malen vitpeppar 8 små färskpotatisar 2 msk hackad gräslök 1-2 dl grädde Gör så här 1. Salta fisken så att den får ligga en stund och snabb-rimmas. 2. Skrubba färskpotatisen och koka i saltat vatten ca 15-18 min. 3. När potatisen bara har ett par min kvar så hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. När smöret blivit gyllene och tystnat lägg ner gösen. Strö över lite vitpeppar och ev lite mer salt. 4. Stek gösen ca 2-3 min / sida, tills den får en perfekt insida. Genomstekt med fortfarande glansig! 5. Ta upp gösen och lägg på ett fat. 6. Vispa ur pannan med grädde, hackad gräslök och smaka upp med salt. (Grädden skall inte koka tjock, utan skall vara rinnig som en lös sås) 7. Lägg upp färskpotatis på en tallrik, lägg på gösen och häll över den härliga gräslöksgrädden. Servera direkt! Svensk sommar-lyx på en tallrik! ♥ Lycklig fiskare! ↑ Från simmande gös i mälaren till en härlig filé i mitt kök :-) Färskare kan inget bli ♥ Ja, ni behöver ju såklart inte ut och fiska för att få tag på en fin gösfilé. Spring till affären, köp fisken, färskpotatis, grädde & gräslök så är middagen snart ett faktum :) Men eftersom det är söndag idag och färsk fisk i butikerna är svårt att få tag på så kanske ni hellre gör en "söndags-pasta"? I så fall har jag ett toppenförslag, min favvo Krämig pasta med kyckling, spenat & soltorkade tomater Kram!!