Finns bara ett ord för denna kombination och rätt... MAGI♥ Detta är så gott, så enkelt och känns samtidigt så lyxigt. En definition av sommar på en tallrik skulle jag säga. Lova att göra detta! Om ni lovar det så kommer receptet här ;) Ingredienser laxfilé, 600-800 g (ca 150- 200 g/pers) 1 knippe sparris cocktailtomater på kvist kokt nypotatis el små delikatesspotatis olivolja färska örter (timjan) Ört- & citronsås 2 dl crème fraiche 34% 2 msk majonnäs 3 msk hackad gräslök (frysta örter går bra) 1 msk hackad persilja 1 tsk hackad dill 1/2 tsk citronsaft lite rivet zest från en tvättad ekologisk citron (efter smak) 3-4 droppar tabasco salt, efter smak nymalen svartpeppar (6-8 varv med kvarnen) Gör så här 1. Börja med ört-& citronsåsen. Blanda samman alla ingredienser, smaka av och ställ svalt till servering. - Koka färskpotatisen 2. Lägg laxen på en bit grillfolie med skinnsidan nedåt. Laxen kommer hela tiden grillas när den ligger på skinnsidan. Man vänder den alltså inte. 3. Salta och peppra på laxen och ringla över lite olivolja. 4. Ansa och tvätta sparrisen. Lägg sparrisen i en folieform eller om du har en grillform, tillsammans med cocktailtomaterna och lite färsk timjan. Salta och ringla olivolja över. 5. Lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt på folien. Låt grillas tills innertempen når 50 grader. (Känn på laxen, när den släpper i köttet och ser glansig och fin ut är den klar. Det skall inte vara någon rå kärna, bara ytterst lite. 6. När laxen gått halva tiden lägg på formen med sparrisen på grillen och låt tillagas till "al dente". Alltså så det finns lite trevlig kärna kvar i sparrisen. Ta bort från grillen när sparrisen fått sig en kyss ca 3 min och cocktailtomaterna mjuknat lite & skinnet lätt sprucket. 7. Ta bort laxen från grillen och servera direkt tillsammans med den nykokta potatisen, den galet goda örtsåsen samt grillade sparrisen och dom söta cocktailtomaterna. Detta hörni, detta Måste ni testa... SÅ HIMLA GOTT ♥ (Och busenkelt) Lycka till med middagen :) / C