Happy Friday peeps! ♥ Igår åt vi detta till middag... M A G I !!! Halstrad tonfisk som touchat grillen en snabbis, till sommarens härliga små färskpotatisar med min magiskt krämiga örtsås! Hörni, detta är SÅ gott, receptet kommer här! 4 pers, 20 min Ingredienser 800 g tonfisk (4 tjocka fina bitar à 200 g över disk) 20-25 st små färskpotatisar, skrubbade & kokade i saltvatten Örtsås 3 msk crème fraîche 34 % 1 msk majonnäs 1/2 vitlöksklyfta 2 dl crème fraîche 15 % 1 stor näve med blandade färska örter (basilika, timjan, gräslök & persilja) salt & peppar, efter smak Gör så här Örtsås 1. Mixa 3 msk crème fraîche med 1 msk majonnäs, 1/2 vitlöksklyfta och näven med färska örter. Mixa slätt med en stavmixer i en typ cylinder. (nu bli krämen helg grön och lite rinnig) 2. När krämen är grön och helt slät, blanda i crème fraîche 15 %, blanda försiktigt med en stor sked. Bara vänd runt så att såsen blir muffig och tjock. 3. Smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Ställ svalt! Potatis 1. Skrubba färskpotatisen och koka i saltat vatten i ca 15 min (beroende på strl) Halstra tonfisk 1. Gnid in tonfisk filéerna i neutral olja. 2. Salta & peppra runt om. 3. Grilla tonfisken ca 2 min / sida beroende på tjocklek. (Mina filéer var minst 3 cm tjocka. Riktigt stadiga bitar helt enkelt) Lägg upp på en tallrik och servera direkt till den nykokta färskpotatisen & den härligt krämiga örtsåsen! Lycka till & smaklig spis :)