OMG vad gott. Gillar man tonfisk och asiatiska smaker så är detta en riktig pang-hit! Receptet är galet enkelt & kommer här! ♥ Så gott!! 4 pers, 20 min Ingredienser 600 g tonfisk - färsk (150 g / pers) 20 små potatisar, delikatess eller färsk 1/2-1 msk sesamolja 1 tsk vita sesamfrö 1 tsk svarta sesamfrö salt, efter smak Majjo 1 äggula (+ lite vita från ägget) 1-1,5 dl rapsolja 1-2 tsk pressad lime 1 tsk ljus soja 1/2-1 msk srirachasås salt, efter smak Gör så här 1. Slå majjon. Knäck ägget, och häll bort nästan all vita - lägg gulan i en liten skål (el cylinder). 2. Vispa kraftigt med stavmixer och ha successivt i rapsolja lite i taget. Häller man för mycket på en gång blir det ju ingen majjo. (Äggulan hinner inte binda för mkt olja i taget) 3. När all olja successivt gått i till en härligt krämig & lite tjockare majjo, tillsätt limesaft, soja, srirascha och salt. Smaka av! (Blir den för rinnig kan du mixa igen om du vill, då tjocknar den. -Ställ svalt! 4. Koka med saltat vatten eller kör potatisen i ugn med olja & salt tills den är genom-färdig. 5. Pensla den färska tonfisken med lite olja (raps), salta & peppra (nymalen svartpeppar) 6. När potatisen är klar, häll av eller ta ut från ugnen och lägg i en skål. Dela på hälften och strö över vita och svarta sesamfrön. Samt sesamolja. Smaka upp med ev mer salt - vänd runt! 7. Grilla eller stek hastigt den färska tonfisken. Den skall vara rosa i mitten, så är skivorna ca 1-1,5 cm kör 1-2 min på vardera sida bara. Räcker! Servera den härligt grillade & rosa tonfisken till den sesamslungade potatisen & den heta majjo.. Toppa med färsk koriander och en limeklyfta! Yum!! ♥