Färsk tonfisk är SÅ gott! Framför allt tycker jag att det är gott i asiatisk tappning, såsom jag gjort i detta recept. Här halstrar jag färsk tonfisk på grillen och serverar till en mango- & avokadoceviche och en härlig ingefärsaioli! Magi på en tallrik kan jag säga ♥ Receptet, ja det kommer såklart här :) 4 pers, 20 min Ingredienser Fisk 800 g färsk tonfisk, köpt över disk Mango & avokado ceviche 2 mango, surna i tätningar 2 mogna avokado's, skurna i tärningar 1/2 röd chilifrukt, finstrimlad 1/2 kruka koriander, hackad 1/2-1 pressad lime salt, efter smak Ingefära- & limeaioli 1 äggula (+ lite vita som följer med äggulan) 1/2 tsk risvinäger (el annan vinäger) 1/2 vitlök, finhackad 1,5 dl rapsolja, el annan neutral 1 tsk pressad lime 1 krm kikkoman-ljus soja 1/2 msk riven färsk ingefära 1/2 krm salt el 1 nypa flingsalt Gör så här Ingefära- & limeaioli 1. Mixa äggula, risvinäger och en halv hackad vitlöksklyfta i en cylinder med stavmixer. Mixa slätt. 2. Tillsätt droppvis oljan till en tjock härlig konsistens. 3. Rör i riven färsk ingefära, soja, pressad lime och smaka upp med salt. Ställ svalt! Mango- & avokadoceviche 1. Tärna mango & avokado, lägg i en skål. 2. Hacka över chili & koriander. 3. Pressa över lime, salta och vänd runt försiktigt. 4. Ställ svalt! Halstrad tonfisk 1. Olja in tonfiskbitarna i neutral olja. 2. Salta & peppra. 3. Grilla tonfisken hastigt på grillen, någon / några min per sida beroende på storlek. (insidan skall vara rosa - Medium) Servera 1. Skär tonfisken i skivor och lägg snyggt upp på tallrik. 2. Lägg en rejäl sked med mango- & avokadoceviche uppe på. 3. Klicka ut ingefära- & limeaioli kring kreationen. 4. Dekorera med färsk koriander och en skiva lime. 5. Ready to serve! :) Detta ÄR så gott!! Lycka till där hemma ♥