Igår var jag så himla sugen på en riktigt krämig pasta. Så jag tog en sväng till affären och kom senare hem med färsk laxfilé, ekologisk färskpasta, zucchini, broccoli & grädde. Kikade i kylskåpet och hittade en öppnad vitvinsflaska och av detta blev det en rätt som gick mer än "hem" här hemma.. Här kommer receptet :) 20 min, 4 pers Ingredienser 250 g laxfilé, tärnad 3x3cm 400g ekologisk tagliatelle (färskpasta) 1 zucchini, skivad tunt i mandolin på längden 1-2 broccolihuvuden 2 schalottenlökar, finhackade 2 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 6-7 hela vitpepparkorn 1 1/2-2 tsk fiskfond 5 dl grädde (34 %) Gör så här 1. Koka upp vatten till pastan,( men koka pastan när allt annat nästan är klart, 4 min) 2. Hacka schalottenlöken fint och lägg över i en kastrull. Häll på vin, vitvinsvinäger & hela vitpepparkorn. Låt reducera ner (koka ner) till hälften. 3. Sila reduceringen och släng bort lök & pepparkorn. Tillsätt grädden i reduceringen och låt koka samman med fiskfonden till önskad konsistens. Smaka upp med salt. (Låt stå så att den bara håller värmen medan du gör allt annat) 4.Tvätta och dela upp broccolin i små buketter, koka eller ångkoka dem till al denne konistens. (kokta i vatten:ca 2,5 min, ångkokta i ångugn ca 5 min) 5. Skiva zucchinin tunt på längden i en mandolin och fräs på lite snabbt i lite olivolja i en panna, salta & peppra. (Den skall vara lite al denne den med) 6. Skär laxen i tärningar och lägg i vitvinssåsen ca 3 min innan servering. Då blir laxen perfekt inuti och inte alls torr. 7. Häll av pastan och börja lägga upp allt på tallrikar. Pasta, vitvinssås med lax, ångkokt broccoli i små buketter & lättstekt zucchini på toppen & Njut! Det är lite "pilligt" med alla olika komponenter, men planerar man bra så är det enkelt och inga problem. Det går väldigt fort allt. På 20 min har ni världens trevligaste middag framdukad på bordet :) Smaklig spis, Kram!