Min fisk-& skaldjursgryta är en riktig Stor-favorit att bjuda på hemma hos oss 🤍 Den är magiskt god och verkligen så enkel att göra. Perfekt i höstmörkret 🌙 Receptet kommer här, hoppas ni testar 😍 4 pers, 30 min Ingredienser 300g Torskrygg 300g Laxfilé 2 dl skalade räkor 1 stor el 2 mindre lökar, finstrimlade i halvmånar 1/2 fänkålshuvud, tunt hyvlat 2-3 msk olivolja, att fräsa lök och fänkål i 1 msk tomatpuré 1 fast potatis (liten) 1-2 msk finhackad Dill 3 dl vitt vin 3 msk koncentrerad Fiskfond 1-2 msk koncentrerad hummerfond 5-6 dl vatten 1 nypa Saffran 1/2-1 tsk stött fänkål 3-4 dl vispgrädde Salt Nymalen svartpeppar 1 knivsudd Cayennepeppar Dekoration Dill Gör så här 1. Finstrimla halvmånar av löken och hyvla fänkålen tunt med mandolin. (Skär sedan ner den lite mindre, fänkålen). 2. Fräs löken mjuk och gyllene glansig på medelhög värme i oljan, lägg sedan i fänkålen och låt fräsa ihop med löken någon min. 3. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa samman en liten stund, Rostas lite i pannan så smaken blir mer rund. 4. Tillsätt vinet, låt bubbla ordentligt och tillsätt efter någon minut fond, vatten, en nypa stött saffran, stött fänkål, saffran och riv sedan i potatisen med zestjärn. (potatisen river jag i för att tillföra stärkelse som ”reder” soppan så den blir lite krämigare i konsistensen) 👌🏻 5. Låt koka ihop ca 4-5 min och tillsätt sedan grädden. Smaka upp med salt och flera varv med nymalen svartpeppar, och en knivsudd cayennepeppar. Låt puttra på plattan 10-10-15 min ytterligare. 6. Skär ned fisken i 2x2 cm stora tärningar. Dessa skall läggas ned i den heta sjudande grytan ca 3 min innan servering. 7. När fisken fått sjuda med i grytan 3 min, lägg upp i djupa tallrikar som gärna fått stå i ugnen på 60-70 grader för att hållas varma. 8. Toppa grytan med 1/2 dl räkor på varje tallrik och dekorera med en dillkvist. Servera direkt 🍲 Som tillbehör gjorde jag rostat Lavainbröd och en citronaioli till. -Brödet rostade jag som skivor i ugnen på 200 grader i ca 10 min med lite smör på. - Aiolin kan ni göra en snabbvariant på: Ta 1 dl Hellmans majjo, 1 riven liten vitlöksklyfta, 1/2 citron zest (alltså rivet skal från 1/2 tvättat eko citron. Plus 3-4 droppar citron. Smaka upp med salt & nymalen svartpeppar 👌🏻🌟 Där har ni en pangmiddag 💫💥🍲 Kram