Alltså, rätten må inte se så mycket ut för världen på denna bild. Men åh så gott detta är!! NI MÅSTE prova! Jag köper salmalax för att jag gillar att man faktiskt, om man vill, kan äta den rå direkt. Den känns fräsch och lätt att arbeta med. Finaste biten på laxen också, ryggen! Sedan gnider jag in den i Tikka Masala-krydda som går att köpa som färdig blandning i butik. Och sätter in den i ugnen tills innertempen på fisken når 47-48 grader. (Då har den en sån där härligt perfekt glansig kärna.) Självklart går det att tillaga detta på vanliga laxfiléer. Här kommer receptet! 4 pers, 20 min Ingredienser 1-2 st salmalaxfiléer (4 pers ca 600 g) 2 msk Tikka Masala kryddblandning Salt, efter smak Gurk & yoghurtsås 4 dl Turkisk yoghurt 1/2 tärnad gurka 1/2 pressad vitlöksklyfta salt, efter smak Tillbehör Jasminris Gör så här Sätt ugnen på 125 grader 1. Koka riset enl anvisningarna på paketet. Till denna rätt äter vi Jasminris som går att forma fina bollar av, "för en trevlig uppläggning". 2. Rör ihop yoghurtsåsen. Skala gurkan och släng bort det gröna. Skiva ner i mindre kuber. Blanda yoghurt och pressad vitlök och vänd ner gurkbitarna. Salta och smaka av och ställ i kylen fram till servering. 3. Gnid in laxen i Tikka Masala-krydda, lägg på en plåt och sätt in i ugnen tills innertempen (termometern) visar 47-48 grader. 4. När innertempen är nådd, ta ut laxen och servera direkt! Ris, Tikka Masala-lax & gurkyoghurt. Detta är SÅ enkelt, tar max 20 min att tillaga och det är SÅ gott! :) Testa testa!!