Somrigt och alldeles alldeles underbart!Här kommer ett magiskt recept på torskrygg med det allra godaste till. Löjrom, brynt smör, potatis, pepparrot mm. Superemkelt tillagat, men så lyxigt för alla tillfällen. Här kommer receptet! 4 port, 30 minIngredienser600g torskrygg, 4 bitar à 150gsalt + smör hyvlat över5-6 kvistar färsk timjan150g smör800g små delikatesspotatisarCitron-& pepparrotskräm 2 dl smetana1 citron, rivet skal + några droppar saft1-2 msk färsk riven pepparrot (alt pepparrot på tub efter smak)Dekoration/toppingLöjromFinskurna salladsärtorDillGör så här1. Sätt ugnen på 125 grader varmluft. 2.Koka potatisen med skal på i saltat vatten3. Lägg torskryggarna i en ugnsform. Salta runt om och lägg en skiva smör på varje. Toppa med ett par kvistar färsk timjan. Sätt in i ugnen och låt bakas ca 15-20 min, tills innertempen når 48 grader. 4. Blanda samman ingredienserna till citron- och pepparrotskrämen. Smaka av med salt, peppar och ställ svalt. (Jag lägger i spritspåse)4. Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllene nötigt. ServeringKrossa potatisarna med ett bestämt tryck med en gaffel. Lägg upp på tallrikar. Lägg torskryggen ovanpå och ringla över det brynta smöret, rikligt. Klicka ut citron- & pepparrotskräm, löjrom och dekorera med finskurna salladsärtor och färsk dill Smaklig spis!