Fisk. Vi måste äta mer fisk. Det är både nyttigt & enkelt att tillaga. Denna fiskrätt är perfekt mitt i veckan. Ni måste testa, recept kommer här ♥ 4 port, 20 min Ingredienser 500 g torsk (Royal Greenland, Findus eller ICA:s egna, ligger i block som ett dragspel om 4 filéer) 3 kvisttomater, tunt skivade 1/2 knippe hackad dill (ca 2 msk hackad dill) 1 msk flingsalt, smulat över tomaterna smör, att hyvla över (med osthyvel) 2 dl grädde (jag var duktig idag och körde 15% matlagningsgrädde) Tillbehör ris Gör så här 1. Töa torskbitarna i rumstemp tills de är helt tinade, håll dom sedan i kylen fram till tillagning. 2. Sätt ugnen på 190 grader (varmluft). 3. Koka riset enl anvisningarna på paketet. 4. Smöra botten på en mindre form där fyra filéer får plats, lägg på filéerna. 5. Skiva tomaterna tunt och lägg på lite omlott som på bilden. 6. Strö på rikligt – och ja, jag menar rikligt – med malt flingsalt ovanpå tomaterna (ni ser på bilden hur mkt jag tar). 7. Hacka sedan över massa dill och nymalen svartpeppar. (Peppar är gott!!) Avsluta med att hyvla på 1-2 skivor smör med osthyvel på vardera fisk. (Se bilden.) 8. Sätt in formen i ugnen (18 minuter) efter ca 7-8 min, slå på grädden i formen och låt gå vidare. 9. De sista 2-3 minuterna sätter jag igång grillen på ugnen då jag vill att tomaterna mjuknar och får en liten härlig yta. 10. Ta ut formen och kika på en fiskbit i mitten, den är klar va? (Om inte låt gå lite till men det borde vara klart. Man vill inte att fiken blir torr!) Servera denna enkla med naggande goda fisk till nykokt ris. (För en häftigare kombo – kör svart ris.) Men det gillar inte mina barn så för oss blir det vitt ris. Såsen blir så god! Och tomaterna härligt salta. Mums! Ni måste testa, sjukt enkelt :-) Och det gillar vi väl? Smaklig spis ♥