I samarbete med Boxholms ost har jag fått sätta ihop ett trevlig recept med den senaste smaken av deras ostar "fänkål & dillfrö". En ny smak som är framtagen av Årets Kock 2017. Fantastiskt god, och smaken av fänkål och dill får mig direkt att tänka på svensk sensommar och skaldjur. Här har jag gjort en förrätt där jag enkelt gjort krispiga korgar av osten. Korgen har jag sedan fyllt med en god härlig skagenröra med mycket räkor i. Enkelt & så gott! Just kombinationen av fänkål & dillfrö ger en trevlig karaktär till korgen som passar så fint ihop med skagenröran. Vill ni ha receptet? ;) Tänkte väl det... Här kommer det! Ostkorgar 200-250 g Boxholms ost - Fänkål & Dill Skagenröra 500 g handskalade räkor 2 msk finhackad dill, färsk 1/2 liten rödlök, finhackad 1 dl majonnäs 3/4 dl crème fraiche (funkar bra med 15 % el 34%) 1 tsk citronsaft salt, efter smak svartpeppar, efter smak Dekoration ruccola färsk dill citronskivor Gör så här 1. Riv osten grovt på ditt rivjärn. 2. Sätt en teflon-stekpanna på plattan på medelhög värme. (Jag körde på 5:an's värme på min.) 3. Lägg en näve riven ost i mitten och fördela jämnt i en 6-7 cm diameter cirkel. Låt nu osten "stekas" och smälta ut. Låt steka 3-4 minuter utan att osten blir bränd och brun. Den skall bara bli gyllene med ändå fräsa i pannan. 4. Låt osten rostas/stekas tills fettet slutar bubbla helt även i mitten och lyft sedan upp med en stekspade och lägg på ett upp och ned vänt glas för att formas till en korg. - Repetera till så många korgar du vill få gjorda. Men räkna med att en korg tar ca 3-4 min att bli klar. (Vakta sen hela tiden och känn efter i kanterna när du kan börja lyfta upp den.) 5. Blanda samman alla ingredienser till skagenröran och smaka av & ställ svalt till servering. Tips! - Jättegott att ha kräftstjärtar i skagenröran och droppa i ett par droppar tabasco. Servering Lägg upp lagom med skagenröra i varje Boxholms-korg precis innan servering. Dekorera med ruccola runt om, en citronskiva och lite färsk dill på toppen. Förrätten är redo att serveras!