Önskas tips på en mycket trevlig förrätt? Då har jag ett fint tips till er, som är enkelt att svänga ihop och lätt att göra till många. Fräscht, enkelt & himla himla gott. Ni måste testa ♥ 4-6 port, 20 min Ingredienser 400 g salmalax 1 grönt äpple, finhackat (Granny Smith) 1 banan-schalottenlök, finhackad 2 msk riven färsk pepparrot zest från 1 citron (rivet citronskal) 1 rågad msk hackad färsk dill 2 msk olivolja (av god kvalité) salt, efter smak nymalen svartpeppar, efter smak Dressing / Vinägrett 1/2 msk dijonsenap 1 msk rödvinsvinäger 1/2 dl rapsolja 1/2 mindre vitlöksklyfta 1/2 msk vatten salt, efter smak svartpeppar, nymalen Brödkrutonger 2-3 skivor tunt skuret rågbröd el surdegsbröd 2-3 msk smör, att steka/rosta brödet i salt Dekoration färsk dill ruccola (om man vill) Gör så här Tartaren 1. Skär ner salmalaxen i små tärningar. Hacka äpple, schalottenlök och dill fint. Lägg allt i en skål. 2. Riv i färsk pepparrot och citronzest från en hel citron. 3. Ringla över olivolja, salta, peppra och vänd omkring försiktigt. Smaka av! - När du tycker den smakats upp, lägg plast över och sätt i kylen. Dressing / vinägrett 1. Tillsätt alla ingredienser i en cylinder. Sätt ner stavmixern och mixa slätt. Smaka av/ upp med salt & nymalen svartpeppar. - Ställ svalt till servering (Tappar den sin tjocka konsistens i kylen så mixa innan servering igen bara, men den brukar hålla sig.) Brödkrutonger 1. Klicka i smör i en stekpanna. 2. Skär brödet i tunna skivor (mindre botar om man vill) och stek på medelhög värme på båda sidorna tills det blir gyllene rostat, krispigt och hårt. (Men inte bränt!) 3. Lägg på en tallrik med hushållspapper och torka. Servering 1. Skeda i tartar i en mindre skål och vänd upp och ned på en större tallrik. Då får du en fin form på tartaren. 2. Ringla över vinägrett, sprid ut brödkrutonger runt om, och dekorera med dill & ev ruccola. 3. Dra något varv med svartpepparkvarnen och servera gästerna! Fräscht, enkelt & SÅ GOTT ♥