Förrätt på Nyårsafton? Vad sägs om oxfilécarpaccio med krispig ruccola, rostade pinjenötter, massa parmesan & en härlig tryffelkräm. Gaaalet gott och man vill bara ha mer. Här kommer receptet! 4 port, 20 min Ingredienser 200-250 g svensk oxfilé, skivad i 0,5 cm tjocka skivor (3 skivor / person) 1 påse pinjenötter (ca 1 /2 dl) 4 nävar ruccola 50 g riven parmesan citron, några droppar Tryffelmajjo 1 ägg 1,5.2 dl rapsolja 1/2–1 tsk dijonsenap 1/2 tsk rödvinsvinäger 3-4 droppar citron 3-4 droppar tryffelolja salt, efter smak Gör så här Kavla ut oxfiléskivorna en efter en mellan smörpapper eller plast. Köttet skall verkligen bli lövtunt. Att lägga köttet mellan smörpapper eller plast och kavla uppe på gör att köttet kan bli riktigt tunt men håller ihop fint. Lägg upp det lövtunna köttet fördelat på 4 tallrikar. Plasta in tallrikarna och ställ i kylen fram till servering Slå majjon, eller krämen! Knäck ett helt ägg i en cylinder eller en mindre skål. Mixa samman med dijonsenap och rödvinsvinäger. Häll droppvis i olja så att du inte häller för mycket på en gång, då spricker majjon och blir rinnig. Så droppa i oljan precis som när du gör en majjonäs. När konsistensen känns behaglig, inte för stum! Så smaka upp med några droppar citron, tryffelolja & salt. Smaka av och låt stå i kyl till servering. Rosta pinjenötterna och nu är det dags att lägga upp förrätten. Sprid över lite ruccola på varje tallrik. Riv över parmesan, strö ut rostade pinjenötter och klicka ut tryffelmajjo med en liten sked. (Majjon skall vara lite lösare än vanlig majjo.) Toppa anrättningen med några droppar citron & en kvist färsk basilika. Avsluta med att dra något varv med svartpeppar-kvarnen över och toppa med flingsalt! Voila!! :) Smaklig förrätt! Nu är du & dina gäster i himmelriket kan jag lova... 🌟🙌🏻