Råbiff är bland det godaste jag vet, så har det alltid varit. Mina favoriter är min asiatiska råbiff och denna lite mer klassiska men med twist. Kombinationen är makalös och man vill bara ha MER... Ni måste testa där hemma!! Receptet kommer här! Receptet är för 2 portioner som huvudrätt, alt 4 port som förrätt, Ingredienser 300g ryggbiff (utan kappa) Dijonnaise 2 äggulor 2 dl rapsolja 2 msk dijonsenap (Ha i successivt efter smak) 1-2 tsk vitvinsvinäger Salt, efter smak Svartpeppar 1 tsk vatten (för att lätta upp) 4 st gulbetor- kokta, tärnade & picklade 1-2 små potatisar Amandine kör jag på (15-20st Friterade potatischips) 1/2 dl Friterad kapris Topping Krasse Parmesan Gör så här 1. Koka gulbetorna, skala & skär ner i mindre tärningar och lägg sedan i en 1,2,3 lag. (1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten) - Detta kan man med fördel förbereda dagar innan alt på morgonen. 2. Fritera lövtunna potatischips genom att hyvla mindre potatisar tunt med mandolin. Fritera i olja som är ca 160 grader tills gyllene. Lägg upp på hushållspapper - salta direkt 3. Fritera även kaprisen i oljan tills den puffar upp och blir krispig. ca 2-3 min i oljan. (Kika på kaprisen genom att ta upp en, lägg på papper och se om den puffat upp sig som en blomma och blivit krispig - då är de klara) 4. Slå Dijonnaisen genom att separera gulorna från vitan. Lägg gulorna i en skål, tillsätt hälften av dijonsenap & vitvinsvinäger. Vispa med handmixervispen och häll droppvis i rapsoljan. (Jobba precis som att du gör en majonnäs - Det ÄR en majonnäs men med mer dijonsenap! När den blivit tjock, smaka upp med resterande dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och något varv med svartpeppar kvarnen. Lätta upp med någon tsk kallt vatten. (Majjon skall inte vara för tjock, men inte heller rinnig) -Smaka av och lägg i en spritspåse, lägg svalt till servering. (Kan också förberedas dagar innan om man vill) 5. När tillbehören är redo så skall bara köttet malas precis innan servering. Skär ner köttet i tärningar och lägg ner i köttkvarnen. Använd en grövre mal-bricka så att det inte blir för finmalet som köttfärs. (Tips! Har man ingen köttkvarn så kan man skrapa köttet med en sylvass kniv, eller hacka fint till en tartar. Det är inte alla som har en köttkvarn hemma. I vissa fall kan butiken även mala till dig) Servering 1. Lägg det malda köttet som ett berg på en tallrik, strö lite havssalt över. 2. Klicka på rikligt med Dijonaise här och var. 3. Strö över friterad kapris och picklad gulbeta. 4. Lägg på ett gäng potatischips, riv över parmesan, klipp smörgåskrasse över och dra något varv med svartpepparkvarnen över ????? 5. Servera nu denna magiska råbiff som ni aldrig glömmer! Smaklig spis ❤️