Här kommer receptet på en riktigt trevlig förrätt som du kommer göra om, och om, och om igen. ♥ Fräscht, enkelt, läckert & galet gott! 4 port, 20 min + kyl 1 h Räk- & ananasceviche 400 g skalade räkor (av god kvalité) 1/2 liten färsk ananas, skuren i mindre bitar (typ i storlek med 1/2 räka) 1 salladslök, finstrimlad 1 röd chilifrukt, finstrimlad (mellanstark) 1/2 kruka koriander (går att utesluta om man ej gillar) 2-3 st lime, saften (beroende på hur mycket saft man får ur dom) salt, efter smak (men lite mer än du tror) Limeaioli 1 äggula 1-1,5 dl rapsolja 1 tsk limesaft 1 vitlöksklyfta, pressad rivet skal från 1/2 lime salt, efter smak (Jag lättade upp aiolin med 2 msk Hellmans majonnäs, fick en fylligare & rundare smak.) Rostad surdegsbaguette (2-3 skivor per / pers) 1-2 st surdegsbaguetter, skuren i skivor 3-4 msk rapsolja 1/2 pressad vitlök 1 nypa salladskrydda Gör så här: Ceviche 1. Lägg räkorna skalade i en skål. 2. Skär den färska ananasen i mindre bitar, strimla salladslöken, chili och hacka koriandern. 3. Vänd ner allt i räkorna. 4. Pressa över limesaften, salta och vänd runt försiktigt. Smaka av och låt stå i kylen med plast över någon timme. (Kan stå längre.) 5. Preppa snygga glas eller glasburkar med cevichen innan servering och dekorera med koriander och ev ett ananasblad! Limeaioli 1. Separera äggulan från vitan och lägg i en skål. (Det gör absolut ingenting om lite vita följer med, majjon blir bara luftigare av det.) 2. Tillsätt hälften av citronsaften och pressad vitlök. 3. Vispa samtidigt som du droppar i oljan tills du når den konsistens du önskar på aiolin. 4. Smaka till sist upp med ev mer limesaft, rivet limeskal och salt. 5. Ställ svalt! Rostat surdegsbröd (räkna med 2-3 skivor / pers) Sätt ugnen på 200 grader över / undervärme 1. Skär upp baguetten snett i 1,5 cm tjocka skivor. 2. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 3. Blanda samman olja, pressad vitlök och lite salladskrydda. 4. Pensla vitlöksoljan på bröden och sätt in i ugnen ca 5-7 min (tills ömt gyllene-rostat) Servering Servera cevichen i snygga glas, toppa med koriander. Lägg det rostade surdegsbrödet på sidan av och lägg aiolin vid sidan av i en annan liten skål. Färdigt att servera! ♥ Smaklig förrätt ♥