4 port, 30 min Ingredienser 4st färska el kokta rödbetor, normalstora 400g chèvre (getost) 1/2 msk franska kryddor 2 msk olivolja 40g pinjenötter, rostade i torr panna Salt nymalen svartpeppar Vinägrett 2 msk flytande honung 2 msk balsamvinäger Di Modena IGP Tillbehör 4 nävar ruccola Gör så här 1.Koka rödbetorna tills en teststicka går igenom (ca 20-30 min). Dra sedan bort eller skala rödbetorna. Alternativt värm upp förkokta rödbetor. 2.Sätt ugnen på 200 grader varmluft med grill. 3. Dela chèvreosten i 4 bitar, lägg i en ugnssäker form och strö franska kryddor uppe på. Ringla sedan över lite olivolja över, salta & peppra. Sätt in i ugnen 5-6 min innan servering. 4. Blanda samman vinägretten, smaka av. Den skall vara sådär söt-syrlig. 5. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme tills gyllene. (Det går bra att byta ut pinjenötterna till hasselnötter, valnötter eller rent utav solrosfrö / pumpafrö om man är nötallergiker.) 6. Hyvla rödbetorna tunt med hjälp av en mandolin, alt skär med kniv. Lägg ut snyggt på tallrikar. 7. Lägg en näve ruccola i mitten på varje tallrik, och lägg den nyss gratinerade chèvreosten uppe på. 8. Toppa med vinägrett, rostade pinjenötter, lite flilngsalt och något varv med svartpepparkvarnen. Redo att serveras!