Bjuda på en lyxig förrätt på midsommar?Detta är en superfavorit som ALLA älskar ♥️ 6-8 port, 15 min (+kyl & frys 8h)IngredienserVästerbottenpannacotta3dl vispgrädde1 krm malen vitpeppar2 dl riven Västerbottenost1 krm salt2 gelatinbladTopping120g löjrom (Mer el mindre-du väljer)1 rödlök, finhackad (finhackad..)1 kruka gräslök, finhackadInkromet på ett mindre surdegsbröd, alt kavring1 kruka Krasse1 citron, klyftorGör så här1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.2. Hetta upp grädden i en kastrull. Tillsätt den rivna osten och rör tills osten smält helt. (Ha plattan på låg temp så det inte bränns i botten)3. Dra bort från värmen och tillsätt gelatinbladen och smaka upp med vitpeppar & salt.4. Häll upp pannacottan i silikonformarna och ställ i kylen ca 4-6h. När de stelnat till så kan man ställa in pannacottan i frysen.Man ställer pannacottan i frysen så att det går att få ut de snygga formarna sedan.Tips! När pannacottan är genomfrusen kan man med fördel ta loss pannacottorna och ställa på ett fat i kylen med plast över några h innan de skall serveras.(Är det så att man inte har några silikonformar men vill göra denna förrätt, så är det bara att fördela pannacottan i glas och ställa i kylen minst 6 h innan servering.)5. Plocka ut innanmätet på brödet och smula mer i små smulor. (Man man mixa det i en matberedare eller mini-mixer.6. Stek smulorna på medelhög värme i smör tills det blir krispigt och gyllene till färgen.7. Finhacka rödlöken väldigt fint & samma med gräslöken.8. Servera Västerbottenpannacottan på ditt sätt, eller lägg upp som jag gjort på bilden. (Rödlök, gräslök & brödsmulor i rader i botten. Pannacottan ovanpå toppad med löjrom & några kvistar krasse. Lägg en citronklyfta vid sidan om - kan vara gott att pressa över om önskas) En trevlig förrätt, som inte alls är svår att göra. ALLA KAN ♥Smaklig förrätt ♥