Hallå fantastiska ni!! Här kommer ett magiskt recept på vit sparris med mousselinesås & löjrom som ni bara måste prova, helst NU ♥ Denna mousselinesås kan man enkelt översätta med att jag gör en hollandaisesås och bara vänder i vispad grädde i slutet. (Inte svårare än så) Perfekt förrätt, receptet kommer här! 4 port, 30 min Ingredienser 8 vita sparrisar (stora fina) 1 l vatten (el mer - beror på gryta) 1 tsk salt 2 skivor citronskal (skala av med skalare) Mousselinesås 1 äggula 1 msk citronsaft 1/2 msk kallt vatten 150g smör, smält 5-6 stänk tabasko salt 1/2 dl vispad grädde Topping 80g löjrom (funkar med forell också) Hackad gräslök Smörgåskrasse Nymalen svartpeppar Gör så här 1. Sätt igång en traktörpanna eller en vid kastrull med vatten och salt på spisen. Låt koka upp. 2.Skala sparrisen och ansa / ta bort en bit av nedre delen. 3. Dra ner värmen så vattnet småkokar / sjuder och tillsätt citronskal och sparris. Låt koka ca 10 minuter tills en sticka går igenom. (Men inte allt för mjuka sparris) 4. Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och låt svalna något. 5. Lägg äggula, citronsaft och vatten i en kastrull. Vispa kraftigt med handvisp på medelhög värme tills det tjocknar. Tänk på att inte dra på för hög värme, då går det åt pipan och ägget koagulerar. Det skall bara gå ihop och bli en tjock kräm. (Är du osäker, kör över vattenbad) 6. När krämen tjocknat, vispa i smöret successivt med en tunn stråle. Nu blir det en tjock härlig hollandaise. 7. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner i såsen. Smaka av med några droppar tabasko och salt. (Jag adderar lite citronzest i såsen också i slutet. Det är gott! Obs! Såsen skall vara syrlig för det passar så fint med sparrisen och löjrommen. 8. Lägg upp sparrisarna på tallrikar och häll såsen över. Toppa med löjrom, fint hackad gräslök och klipt smörgåskrasse. Dra ett varv med svartpepparkvarnen över också. Magi! Tips! -Om du blir osäker och vill göra sparrisen lite innan, så går det bra. Den går att värma upp lite i mikron innan servering. (Alla sätt är bra sätt utom de dåliga ;) -Hetta inte upp såsen på nytt, den skär sig som en bearnaisesås. Lycka till och smaklig förrätt ♥