Alltså magiskt gott!! 🤍 Friterad kyckling i salladsblad med mangosalsa, avokadokräm & chilimajjo.. Magiskt gott.. Receptet kommer här! 4 pers, 60 min Ingredienser 1 paket kyckling-innerfiléer 1 dl vetemjöl 2 tsk salt 1 tsk malen ingefära 1/2 tsk paprikapulver 1/2 tsk chilipulver 2 ägg, uppvispade 3-4 dl panko (asiatiskt ströbröd) 3 dl rapsolja, att fritera i Mangosalsa 2 dl fryst mango, skuren i mindre kuber 4-5 plommontomater på kvist, finhackade 1/2 röd chilifrukt, finhackad 1 msk hackad koriander 1/2 pressad lime salt, efter smak (men lite mer än du tror) Chilimajjo 1 dl majonnäs (Hellmans om du inte slår majjon själv) 1-2 msk srirachasås 1/2 tsk japansk soja (kikkoman) salt, efter smak ev någon droppe pressad lime Avokadokräm 2-3 mogna avokado salt, efter smak pressad lime Tillbehör 2-3 huvuden Gemsallad (Hjärtsallad) Färsk koriander Gör så här 1. Blanda samman vetemjöl, ingefära, paprikapulver, chilipulver och salt i en skål. Häll upp panko-ströbrödet i en annan, och knäck äggen i en tredje. Vispa upp äggen med en gaffel lite. 2. Vänd kycklinginnerfiléerna först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko-ströbrödet. (Se till att alla moment täcker innerfilén) Lägg på ett fat. 3. Blanda samman mangosalsan. (Skär ner mangokuberna till mindre kuber, gör detsamma med tomaterna. Blanda samman med resterande ingredienser och smaka upp med limesaft och salt.) - Ställ svalt till servering. 4. Blanda samman ingredienserna till chili-majjon. Smaka av hela tiden så den får den hetta och sälta du önskar. Lägg i en spritspåse och låt lika svalt till servering. 5. Mosa samman avokadosarna, smaka upp med salt, lägg upp i en skål och pressa lime över (Spå avokadon inte blir brun. Lägg plast över och ställ i kyl till servering. 6. Skölj gemsallad-bladen. Lägg dom gärna i en skål med iskallt vatten någon halvtimme innan servering. Då blir de krispiga och härliga. 7. Sätt ugnen på 150 grader varmluft. 8. Häll olja i en panna och hetta upp till 150-160 grader. Fritera ca 4 innerfiléer åt gången tills gyllene på båda sidor. (Jag friterade 2 min på varje sida, dvs 4 min. Sedan lade jag över dem i en form med hushållspapper på och lät de gå klart i ugnen tills alla filéer är friterade - Salta!!) Obs! Kycklingen hinner inte bli helt klar på 4 min, därav ugn en stund efter. Skär gärna i filéerna för att försäkra er om att de är klara innan servering. Servering Sätt fram allt på bordet och låt var och en bygga sina egna "tacos" ♥ Magiiiii ♥