Om ni gillar Banoffepaj så kommer ni älska Banoffee pancakes ♥ Amerikanska pannkakor varvade med dulce de leche, banan, grädde & hasselnötter... Ja, ni hör ju! Receptet är mycket enkelt och kommer givetvis här! 8-10 st amerikanska pannkakor Ingredienser 2,5 dl vetemjöl special 2 msk strösocker 1/2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2,5 dl mjölk 2 msk smält smör 1 nypa salt 1 ägg Tillbehör vispad grädde skivad banan dulce de leche (Karamelliserad mjölk) rostade hasselnötter lönnsirap eller ljus / vit sirap Gör så här 1. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. (Mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver & salt.) 2. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. 3. Smält smöret i en stekpanna (jag använder teflon till mina pannkakor). Häll i smöret i smeten och vispa. 4. Rör till sist i ägget i smeten. 5. Tips! För att få jämna, runda & fina pannkakor lägg er en stans i stekpannan. Häll sedan i knappt 1/2 dl och låt steka på medelhög värme i ca 1,5-2 min. (Lägg alltid i en liten klick smör innan varje pannkaka skall stekas.) Smeten fastnar lätt på stansens insidor, så hjälp till med en kniv att peta ner när du drar upp den. 6. Vänd pannkakan, och stek vidare helt utan stans ytterligare ca 1 min. Har man ingen stans hemma så häll direkt ner lite i stekpannan, typ som plättar. 7. Varva pannkakorna med dulce de leche (inte för mycket då det är rätt sött) & skivad banan. Toppa med grädde och rostade nötter. Jag körde hasselnötter för jag tycker att det passar så fint till denna kombo. Ringla till sist över lite lönnsirap, och har du inte lönnsirap hemma så tar du vanlig ljus eller vit sirap. Mums så gott!! Tips! Lite flingsalt strött på toppen ger det där lilla extra! Ja, det är lika gott som det ser ut... ♥ Njut!! ♥