Vill du äta pasta fast du undviker gluten? Eller vill du bara äta en mer hälsosam pasta? Då kommer här receptet på en riktigt bra glutenfri pasta som är tokenkel att göra! 3-4 pers, 15 min Ingredienser 4 ägg 130 g färskost, naturell (laktosfri om man vill) 1/2 dl glutenfri fiberhusk 1 nypa salt Gör så här Sätt ugnen på 145-150 grader varmluft Vispa upp äggen fluffigt, rör ner färskosten tills inga små klumpar av osten finns kvar. Rör ner fiberhusk, en nypa salt och smaka av. (Fiberhusken får smeten att svälla och hjälper till pastan att inte blir torr.) PS. Vill man kan man ta en smaksatt färskost, typ örter - vitlök, så ger det en kul karaktär till pastan. Det är kul att laborera. Man kan även byta ut saltet till tryffelsalt och smaksätta pastan lite på det sättet :) Bred ut smeten fördelat på två plåtar, på smörpapper. Lägg smörpapper över den utbredda pastasmeten och kavla den ännu tunnare. Låt smörpappret ligga kvar ovanpå och sätt in i ugnen i 10 min. Har du plåtar över hemma så är det toppen att pressa pastan med dem, dem kan med fördel ligga kvar vid tillagning som "press" i ugnen. När tiden gått, ta ut pastan. Dra bort översta smörpappret och strimla pastan i önskad bredd. Här gjorde jag pappardelle som är en variant på bredare pastaband. Servera pastan till din favoritsås, eller toppa den bara med lite valnötsolja, massa riven parmesan & pinjenötter. Njut av en icke "uppsvälld" mage, och njut av att du kan äta helt glutenfri pasta på ett lyxigt sätt :) Smaklig spis & lycka till!