Hej mina finingar! Hoppas ni mår bra. Här är det fullt upp med mitt nyrenoverade kök. Det är lite kvar att pilla med men i det stora hela så är det färdigt. Det blev SÅ bra!! Älskar köket! Igår gjorde jag en riktigt trevlig LCHF rätt. Vi försöker nämligen att äta lite mindre kolhydrater och stärkelse över huvudtaget hemma, då magen - i alla fall min - mår så mycket bättre då. Här kommer receptet! 4 pers, 60 min Ingredienser 3 auberginer salt olivolja, ca 1/2 dl till stekning 250 g Mozzarella hel i bit, skivad Tacofärs 1-2 msk olivolja 300 g nötfärs 1 tsk spiskummin, malen 1 tsk paprikapulver (smoked går bra) chilipulver, efter smak 1 tsk torkad oregano salt, efter smak svartpeppar, efter smak Tomatsås 1 gul lök, finstrimlad 1-2 vitlöksklyftor, pressade 1 burk fint krossade tomater (Mutti) 1 ekologisk buljongtärning, grönsak 1/2 kruka basilika, finhackad salt, efter smak nymalen peppar, efter smak Tillbehör grönsallad gräddfil Gör så här Tvätta av och skiva auberginerna i 2- 2,5 cm tjocka skivor. (Försök få ut 16 skivor.) Lägg skivorna på ett fat med hushållspapper och salta. Saltet drar ut den lite beska väskan i auberginerna och får därmed bort överflödig vätska. Vänd på skivorna efter 15 min, salta och låt stå ytterligare 15 min. Under tiden kan du göra köttfärsen och tomatsåsen. Stek köttfärsen och tillsätt kryddorna. Tycker du det blir torrt, tillsätt någon msk vatten. Smaka av och ställ åt sidan. Gör sedan tomatsåsen. Finstrimla löken och fräs i olivolja på medelhög värme. Efter 3 min, pressa ner vitlöken. Rör samman. Häll ner krossade tomater, buljongtärning, finhackad basilika och smaka upp med salt och peppar. Låt puttra samman och låt tomatsåsens överblivna vätska koka bort. Den dunstar automatiskt. Sätt ugnen på 200 grader och skiva mozzarellan i 16 skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja, ganska rikligt. Stek aubergineskivorna på varje sida till de mjuknat lite och fått fin färg. Salta & peppra! (Tillsätt mer olivolja efter som. Och stek skivorna i omgångar.) Lägg upp 8 skivor i en ugnsform. Lägg på 2-3 skedar köttfärs på varje. Lägg på lite tomatsås och en skiva mozzarella. Repetera med en skiva stekt aubergine, tomatsås & toppa med en skiva mozzarella. Det skall bli ett torn, och du gör precis som du vill med dina :) Sätt in formen i ugnen tills de blir varma igenom och gratinerade, ca 20 min! Ta ut dina gratinerade taco-auberginer och servera till en grönsallad och gräddfil. Smaklig spis, detta är SÅ gott!! :)