Vill du göra lite energifyllda tränings-bars som är goda att ha i kylen/frysen när suget faller på så är dessa ett smarrigt alternativ. Perfekt som "mellis" ♥ Man kan såklart välja att ha i andra fröer, nötter och annat i barsen, men se till att hålla måtten om ni byter ut bara så blir det toppen. Här kommer receptet på dessa godingar! Drygt 10 bars Ingredienser 5 dl glutenfria havregryn ½ dl pumpakärnor (alt hackade hasselnötter el annan nöt) 1,5 dl solrosfrö 2 msk sesamfrö 2 msk linfrö ½ dl kokosflingor 1/2 dl torkade tranbär 2 msk kokosolja 1,5 dl jordnötssmör ½ dl honung, lönnsirap el agavesirap 1 krm vaniljpulver (raw) 26 dadlar, urkärnade – gärna Änglamarks ”soft dates” (fint fint hackade) Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Täck en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper. 3. Fördela ut havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, linfrö och sesamfrön på plåten och ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter för att få rostas lite försiktigt. Blanda om några gånger under tiden. 4. Tillsätt kokosflingorna & dom torkade tranbären de sista tre minuterna och blanda om igen. 5. Ta ut plåten ur ugnen och låt allt svalna. 6. Värm upp kokosolja, jordnötssmör, honung och vaniljpulver i en kastrull - Rör slätt. 7. Ta fram en stor bunke. Häll i allt rostat från plåten i en bunke och häll över jordnötssmörssmeten. 8. Finhacka dadlarna väldigt fint, och häll ner i blandningen, blanda väl. Dadlarna som skall vara (är) superklibbiga kommer att binda ihop smeten fint. 9. Tryck ut bar-smeten i den klädda formen. 10. Lägg med fördel på en bit bakplåtspapper uppe på smeten och tryck till så att den packas väl. (Är den packad och kompakt är det lättare att skära i den sedan.) 11. Ställ formen i frysen i minst 25-35 minuter så att barsen får ”sätta sig”. 12. Skär upp i önskade storlekar på bars! Tips! Om dadlarna inte är tillräckligt mjuka låt dem ligga i en bunke där du häller uppkokt vatten över och låt stå ca 10-15 min innan de skall användas. Lycka till där hemma ♥