Hej mina underbara läsare! Hoppas allt är bra med er, att ni njuter av sommaren och att ni som har semester har det super där ute. Många har nog haft semester och börjat jobba igen. Igår åt vi något som var ursinnigt gott, och ni bara måste prova denna!! 60 min, 4 pers Ingredienser 4 skivor surdegsbröd, rostat i ugnen med smör & torkad oregano 2-3 ryggbiffar med kappa 6 spetspaprikor 2-3 st vitlökar "Solo" (en typ av små hela vitlökar) 3 knippor färsk lök, ca 9-12 små lökar, alt 2 st rödlökar 2 msk olivolja 1 msk honung Fetaostkräm 2-3 dl crème fraiche 34 % 1/2 vitlöksklyfta, pressad 150 g fetaost i havssalt Salt / peppar, efter smak Topping 1/2 dl rostade pinjenötter 2-3 nävar ruccola Crema de balsamico fikon, ringlat över Gör så här Börja med att göra fetaostkrämen. Rör samman ingredienserna och smaka upp med salt och peppar. Fetaosten är rätt salt i sig så det behövs inte så mycket mer salt. Rör till en jämn fin kräm. Det gör inget om den inte blir helt slät. Låt stå i kylen till servering. Sätt ugnen på 180-200 grader. Kärna ur spetspaprikorna och skiva dem i långa strimlor. ca 2cm breda och 6-7 cm långa och lägg på en stor plåt. Dela solo vitlöken i 6 delar (små klyftor) och lägg över paprikorna. Skär även klyftor av den färska löken och strö över plåten. Ringla över olivolja, honung och strö flingsalt över. Sätt in i ugnen i ca 15-17 min tills allt rostats och fått härlig fin färg med lite lätt rostade kanter. ( Håll koll så att det inte bränns, rör emellanåt) Paprikorna skall bli mjuka och löken karamelliserad. Smaka av och avsluta med ett par varv med pepparkvarnen. Häll över i en skål och ställ in i ugnen så det håller värmen. Rostapinjenötterna Grilla köttet ca 2,5 min / sida om ryggbiffen är 3 cm tjock. Den skall vara härligt medium inuti, rosa och fin ca 56-57 grader innertemp. Lägg i folie och låt vila tills brödet är klart. Det är smart att ha förberett brödet innan man grillar köttet, så att den bara är att ställa in i ugnen precis när köttet är grillat. Ett ännu smartare alternativ är att skicka ut mannen att grilla så fixar du färdigt brödet inne ;) Skiva upp surdegsbrödet i 4 skivor. Lägg på ett galler och bred på lite smör på varje. Strö lite torkad oregano över brödskivorna. Sätt in i ugnen på 200 grader tills brödet fått en gyllene rostad och härlig yta. Steak sandwich deluxe, servering Lägg upp dem rostade surdegsbröden på tallrikar. Lägg över rostad paprika- och lökkaramelliseringen, rikligt på varje bröd. Lägg på 1-2 klickar fetaoströra på varje. Skiva biffarna i tunnare skivor och lägg över. (skär bort kappan först) Lägg på en näve ruccola över varje toast, strö över rostade pinjenötter och ringla över crema de balsamico - Fikon. Toppa med lite flingsalt och en kvist färsk timjan! Smaklig måltid, detta kan vara min sommars godaste rätt. Ni måste verkligen prova!! :) Kram och lycka till i köket & vid grillen / C