Grillspett är något utav en stor favorit på sommaren hos mig. Ingredienser på spettet hjälper varandra att skapa en smakfull balans. Den heta chorizon sätter smak på köttet, köttet ger smak åt champinjonen, champinjonen får smak av köttet, löken ger smak åt köttet. Ja, ni förstår. Sedan tycker jag att det är trevligt att få olika texturer på en och samma gång, så gott! ♥ Receptet på hur jag gör mina spett kommer här! 4 port, 15 min Ingredienser 600 g oxfilé 3 chorizo-korvar 15 små champinjoner 1 gul paprika 1 röd paprika 3 färsklökar, delade i kvartar Min Marinad 1/2 dl rapsolja 1/2 dl soja 1/2 dl rödvinsvinäger 1 pressad vitlöksklyfta (stor) 2 msk honung 1/2-1 tsk nymalen svartpeppar 1/2 tsk paprikapulver 1 krm chilipulver salt, efter smak Eller den du gillar. Jag gillar "Caj.p Caramba"- när jag inte gör egen. Exempel på tillbehör ugnsbakad delikatesspotatis grönsallad fetaostkräm el kall bearnaise, chili & vanlig Gör så här 1. Mixa samman ingredienserna till marinaden. (Jag brukar göra marinad så att jag alltid har i kylskåpet. Dvs man kan förbereda långt innan. Ju tidigare desto bättre) 2. Tvätta och ansa grönsakerna och skär i lika stora delar som du skär korven och köttet. Ca 3x3 cm stora bitar. 3. Trä på om vartannat på spettet. (Ni ser att jag har stålspett. Det är superbra eftersom träpinnarna inte är lika stabila och gärna brinner även fast man lägger de i vatten. Så hittar ni bra spett, så köp!) 4. Pensla på marinad och lägg spetten svalt tills de skall grillas. 5. Vid grillning så grillar jag spettet ca 4 min (2 min per sida), då blir oxfilén rosa och grönsakerna perfekt tillagade. (Kolla gärna i köttet så att det inte övergrillas, rosa vill vi ha det) ♥ Servera grillspetten till ugnsrostad delikatesspotatis som du kör i ugnen med lite olivolja ringlat över i 15-20 min på 200 grader. En mixsallad med cocktailtomater, grönsallad och en syrlig dressing som olivolja & mangovinäger på. Såser: Jag gillar bearnaisesås till grillspett, men det finns ju massa annat gott. t.ex. denna goda fetaostkräm