CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Grönkålspaj med valnötter & chèvre

Fasansfullt god grönkålspaj med chèvre, rödlök och valnötter. Här kommer receptet!

1 paj, 40 min

Pajdeg
125 g smör, tärnat
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
275 g grönkål, rispad, hackad och sköljd (finns en sådan påse i butik)
1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)
50 g smör
salt & peppar

Annons

150 g chèvre (smulad över efter att äggstanningen hällts över)
15-20 st valnötter

Annons

Äggstanning
2 ägg
2,5 dl vispgrädde
salt / peppar, efter smak

Gör så här
1. Pajskalet: Tärna smöret och nyp ihop med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda till en fin mördeg. Låt vila i plast någon kvart i kylen.
2. Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, nagga botten och lägg in i frysen ca 10 min.
3. Sätt ugnen på 170-175 grader.
4. Sätt in pajskalet och låt det förgrädda ca 10 min tills den blir mjukt gyllene till färgen (lite bakad, inte överbakad).
5. Fräs rödlök och grönkål mjukt i en stekpanna med smöret, smaka upp med salt & peppar.

6. Ta ut pajskalet, låt svalna något och lägg sedan i fyllningen. (Höj ugnen till 180-190 grader.)

7. Vispa ihop äggstanningen. Ägg, grädde, lite salt & peppar.
8. Häll äggstanningen över och smula sedan över chèvreosten.
9. Toppa med valnötter och skjut in pajen i ugnen ca 20 min, tills äggstanningen stannat upp och pajen blivit härligt gyllene. Ta ut – låt svalna något.

Annons

Kram Catarina

Dela på:
Laddar