CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Godaste hälsogodiset – utan tillsatt socker

När jag tränar blir jag automatiskt duktig på att tänka på vad jag äter. Men suget efter socker, eller rättare sagt något sött består hur jag än gör. Därför tycker jag att det är kul att testa mig fram för att få fram ”godis” som stillar sötsuget, men som absolut är sockerfritt. Jag väljer att bara använda mig av naturligt socker som finns i t.ex. dadlar, fikon mm.

Annons

Här kommer ett underbart recept på små mini-bars som smakar ”kokosboll” men som bara innehåller naturlig sötma. Barsen är gjorda på nyttiga cashewnötter, dadlar, kaffe, kokos & mörk vegansk 70 % choklad.
Receptet kommer här!

ca 20 mini-bites

Annons

Ingredienser
2 dl cashewnötter, osaltade
10-12 mjuka kärnfria dadlar
1-2 msk kaffe (espresso)
1 msk kokos
50 g mörk choklad (vegansk)

Gör så här
1. Kör cashewnötterna i en mixer  eller hushållsassistent. Mixa tills det blir en smulig massa.
2. Tillsätt kärnfria mjuka dadlar och kaffe. Häll kaffet successivt så konsistensen blir rätt. Inte för löst helt enkelt. Men smeten skall gå ihop och hålla ihop som en fin fast kokosbollssmet.
3. Tillsätt kokos i massan och rör ihop med en sked, gaffel eller med fingrarna.
4. Platta ut massan i en liten form täckt med bakplåtspapper. Platta ut massan så den blir ca 2 cm tjock, lagom till mini-bars. Sätt in formen i frysen tills du smält chokladen.
5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Ta ut formen och pensla på chokladen, även sidorna kan penslas. Sätt in i frysen igen, ca 30-60 min innan du skär upp små mini-bars ”mini-bites”.

Dessa små godbitar håller sig fint i frysen i veckor, och dom blir inte stenhårda efter ett tag. Perfekta att alltid ha i frysen då sötsuget sätter i ♥

Mina barn äter detta som ”kokosbollar” – men vi kallar dom kokosrutor.

Annons

Om nyttigt godis är såhär gott, varför skall vi då peta i oss en massa ”icke bra” socker?

Nästa gång du gör dessa, dubbla satsen så har du för en tid framöver. Lycka till 🙂

Kommentarer till “Godaste hälsogodiset – utan tillsatt socker”

  1. Helena Sahlqvistfritid.helenasahlqvist.se skriver: 28 september 2017 kl 18:02

    Det lät ju fruktansvärt gott!


Dela på:
Laddar